SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'de Bir İlk..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, engelli eğitiminde hizmet edecek, öğretmen ve egzersiz terapisi uygulamalarına yönelik elemanları yetiştirmek üzere 4 yıllık yeni bir bölüm açılması için ön protokol imzalandığı bildirildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç.Dr. Cengiz Arslan, yaptığı açıklamada, "Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul (BESYO) İle Almanya Köln Spor Akademisi arasında ön protokol yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde Türkiye'de ilki gerçekleştirilecek olan özel eğitim, engelli eğitiminde hizmet edecek, öğretmen ve egzersiz terapisi uygulamalarına yönelik elemanları yetiştirmek üzere 4 yıllık yeni bir bölüm açılacak" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğü bünyesinde yeni kurulacak olan "Özel Eğitim, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü" engellilerin eğitim, tedavi-rehabilitasyon ve spor alanında hizmet verebilecek yeterlilikte ara eleman yetiştirmeyi hedefliyor. Bu konuda yıllardan beri uluslar arası kabul görmüş eğitim-öğretim yapan Köln Spor Akademisi ile BESYO arasında özel eğitim alanında bir protokol yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr.Cemil Çelik'in öncülüğünde üniversitemizde yeni açılan" Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi" bu bölümün işlevini ve rolünü daha da arttırmış oldu" denildi.

Açıklamada daha sonra şunlar belirtildi:
"Üniversitemiz adına 28 Kasım 5 Aralık 2009 tarihleri arasında Almanya'ya görevlendirilen BESYO Müdürü Doç.Dr. Cengiz Arslan ile Güzel Sanatlar Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Murat Bulgan Köln Spor Akademisi, Engeliler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ingo Froböse ve Rektör Prof.Dr. Walter Tokarski ile ön protokol yapıldı.

BESYO Müdürü Doç.Dr. Cengiz Arslan, Almanya gezisi süresince Aachen Belediyesi ve Spor Birliği Başkanı Bjön Jensen ve Almanya Üniversiteler Spor Birliği Başkanı ile "Spor ve İntegrasyon-Toplumsal Uyum" konusunda sportif işbirliği görüşmeleri yaptı. Bu görüşmeler neticesinde Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Avrupa Üniversiteler Spor Birliği'ne üye olarak, her yıl Şubat ayında yapılan Avrupa Üniversiteleri Spor Şenliğine davet edildi. 2011 yılında yapılacak Avrupa Üniversiteler Spor
Şenliğinde 8 dakikalık bir gösteri grubu ile üniversitemiz BESYO öğrencileri katılacaklardır.

Ayrıca Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof.Dr. Yaşar Bilgin ile BESYO Müdürü Doç.Dr. Cengiz Arslan 'ın Almanya Frankfurt/Giessen Şehrinde yaptığı görüşmelerde "Madde Bağımlılarının Spor Yoluyla Topluma Kazandırılması", "Sporda Takım Taraftarlığı ve Şiddet " ve "Oyun ve Çocuk Sağlığı" konularında Avrupa Projeleri başlatılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız