SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye'de Bir İlki Başarmak İstiyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde 17-18 Eylül 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri'ne 105 sanatçının katılarak sergi açacağı bildirildi.

Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediye Başkanlığı, Çevre Kültür Değerleri Koruma Vakfı (ÇEKÜL), Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Tarihi Kentler Birliği (UNESCO AIAP) tarafından ortaklaşa düzenlenecek "1.Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri" için basın toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Mehmet Eriş, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve düzenleme komitesinde bulunan Yrd. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ Göğebakan ve Yrd. Doç. Dr. Fazıl Ercan'ın katıldığı basın toplantısında Battalgazi Belediye Meclis Salonu'nda etkinlikler hakkında bilgiler verildi.

Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş, '1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri' için 10 aylık bir hazırlık çalışması yaptıklarını dile getirerek, "İlçe olarak Türkiye'de bir ilki başarmak istiyoruz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçmişini bilmeyenlerin geleceğini göremeyeceklerine işaret ederek, "Tarihi mirasımıza sahip çıkmak zorundayız. Bugünkü mirasımızı yarınlara daha sağlam bir şekilde teslim etmeliyiz. Battalgazi tarihe tanıklık yapan Anadolu'nun nadir merkezlerinden birisidir. Amacımız ilçemizin tanıtımını yapmanın yanında, tarihi eserlerimize sahip çıkma bilincini oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

Bu etkinliğin Türkiye'de bir ilk olacağını ifade eden Gürkan, "1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri kapsamında 105 sanatçının katılacağı 'Kervansaray Buluşması' adlı resim, heykel, seramik, Türk el sanatları ve fotoğraflardan oluşan sergimiz Türkiye'de bir ilk olacaktır" diye konuştu. Gürkan, serginin 10 gün süreyle açık kalacağını belirterek, bu serginin UNESCO AIAP Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin katkı verdiğini kaydetti.

Battalgazi İlçesi'ndeki tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda 17 Eylül 2005 tarihinde düzenlenecek olan panele Prof. Dr. Marcella Frangipane, Prof. Dr. Ufuk Esin, ressam Mehmet Güleryüz ve Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ Göğebakan'ın katılacağını belirten Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kervansarayın meydanında Raku pişirme gösterisinin de yapılacağını kaydetti.

Gürkan, 18 Eylül 2005 tarihinde etkinliklerin ikinci gününe Mimar Oktay Ekinci, Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Doç. Dr. Fevzi Gönüç ve Doç. Dr. Mustafa Bulat'ın katılacağını ve aynı gün İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü ile 2. Ordu Bandosu'nun da konser vereceğini dile getirdi.

Gürkan, 1. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri öncesinde 16 Eylül 2005 tarihinde sanatçı Bülent Sertaş'ın da katılacağı bir konser gerçekleştirileceğini kaydetti.

Düzenleme Komitesi'nde yer alan Yrd. Doç. Dr. Göknur Akçadağ Göğebakan, böylesine kapsamlı bir kültür etkinliğinin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade ederek, ses getireceğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Fazıl Ercan ise, etkinliğin bir festivalden çok önemli olduğunu ve yıllarca konuşularak Battalgazi'nin tanıtımına katkı sunacağını vurguladı. Ercan, etkinlikteki sergi için yaklaşık 400 sanatçının başvuruda bulunduğunu ve yer sıkıntısından dolayı ancak 105 sanatçının başvurusunu kabul edebildiklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız