SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'de İlk Defa..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı Programı'na öğrenci alınacağı bildirildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdiresi Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’de ilk defa İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından açılması planlanan ve üniversite senatosu tarafından onaylanan Evde Hasta Bakımı Programına , 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılında Yüksek Öğretim Kurumu tarafından ek kontenjanla öğrenci alımına başlanacaktır" dedi.

"Hastanın yaşam kalitesini yükselten, hastanın özelliklerini tanıyabilen, günlük bakımını yapabilen, fizyoterapi ve meşguliyet terapisi yapabilen, hasta odası düzenleyebilen, yatak içi ve dışı egzersizler yaptırabilen, hastayı rahatlatabilen, hastayı yataktan kaldırabilen, hastaya ilaç verebilen, özel hastalıklarda bakım yapabilen, ilk yardım uygulayabilen, evde hasta bakımı yapabilen eğitimli sağlık elemanı yetiştirmektir" diyen Karabulut, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu programın açılması durumunda öğrencilerin mezuniyet tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Yükseköğretim Kurumu tarafından mezun olan öğrenciler için devlet kurum ve kuruluşlarında uygun kadrolar oluşturulması ve öğrencilerimizin istihdam edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışılmış olup bu konuda ciddi bir eksikliğin olması nedeniyle bu bölümün açılmasının gelecekte oldukça faydalı olduğu görüşündeyiz. Evde Hasta Bakımı Programının açılması ve Öğrenci Alımına Başlanması için gerekli çalışmalar yapılmış ve Yükseköğretim Kurumuna sunulmuştur. Türkiye’de ilk defa açılacak olan bu programın öncelikle yaşadığımız bölgeye ve ülkemize faydalı olacağı inancındayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız