SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'de İlk Kez Yapıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ile ilgili olarak panel düzenlenirken, ayrıca Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin yeni yeri de hizmete açıldı.

Programlarla ilgili olarak birlikten yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya ili Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği yeni yerinde muhteşem bir törenle açılışı yapıldı.

Akpınar Aslantepe Caddesi Özağaç İş Merkezinde faaliyetlerini sürdüren Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Birlik binasının açılış törenine; Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Tarım Bakanlığını temsilen Salih Çelik, Tarım İl Müdür ve Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İl Dışından Gelen Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, Kurum temsilcileri ve çok sayıda Birlik üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış Töreninde konuşmasını yapan Tarım Bakanlığını temsilen ilimize gelen Salih Çelik “ Tarım Bakanımızın Bütçe görüşmelerinden dolayı katılamadığı için çok üzgün olduğunu belirtti. Kendilerinin hepinize selamları var. Sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri çok önemli. Mutlaka bu kuruluşlar desteklenmeli. Malatya Birlik Başkanı İhsan Akın’ı yaptığı organizasyonlardan dolayı kutluyorum. Türkiye’de ilk defa yapılan küçükbaş hayvancılığın sorunlarının masaya yatırıldığı bir panel düzenleniyor ve bu panel ve programlar, Malatya’da olması münasebetiyle Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğini kutluyor, Başarılarının devamını diliyorum.” Dedi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Birliğin yeni yerinin hayırlı olmasını diledi. Kurdela kesiminden sonra yeni Birlik Binası gezilerek Malatya İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın tarafından Birlik hakkında misafirlere Bilgiler verildi.

PANEL
Türkiye’de bir ilkin yaşandığı Malatya’daki Küçükbaş Hayvancılığın geliştirilmesi konulu Panele Malatya merkez, ilçeler ve köylerden yaklaşık 600 üretici katıldı.

Düzenlenen panel öncesi protokol konuşmalarında Birlik Başkanı İhsan AKIN, Malatya’da yaşanan bir eksikliği dile getirerek, “ Malatya İnönü Üniversitesinde Veterinerlik Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’nin oluşturulabilmesi için bu konuda Malatya Milletvekillerimiz, İşadamlarımız, Valilik ve Malatya Belediyesi, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile işbirliği yapılarak bu Fakültelerin Malatya’mıza kazandırılmasını istiyoruz dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet GÜLDAL, Malatya’da yapılan ilk panel olması nedeniyle ilk toplantının olduğunu dile getirerek bu panelde emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Tarım Bakanlığı’nı temsilen ilimize gelen Salih ÇELİK ise Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek “ sivil toplum kuruluşları çok önemli. Muhakkak desteklenmesi gerekiyor. Birlik Başkanı İhsan AKIN’ı Türkiye’de yapılan ilk panel münasebetiyle tebrik ediyorum” diye belirtti.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Y. İzzettin CENGİZ konuşmasında hayvancılığın ve tarımın çok önemli olduğunu dile getirerek “Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne faaliyetlerinden ve yaptıkları güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Malatya Valisi H. İbrahim DAŞÖZ konuşmasında bu tür birliklerin önemine değinerek hayvancılığın geliştirilebilmesi için mutlaka birliklerin oluşturulup bu kuruluşlara sahip çıkılması gerektiğine değindi.

Panelde, Hayvancılığın problemleri, hayvan hastalıkları, yeni ırkların kazandırılması, aşılama, bilinçli yemleme sistemleri, mera problemleri gibi konuların da gündeme alınması sağlanmış oldu.

Protokol konuşmalarından sonra söz alan Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut (İnönü Ünv.), Doç. Dr. İbrahim Şeker (Fırat.Ünv.- Zootekni ABD), Doç. Dr. Hakan Bulut (Fırat Ünv. Vet. Fak), Star Yem Yön. Kur. Bşk. Ziraat Müh. Yılmaz Demirci ve Cevadif İlaç Aşı Temsilcisi Muharrem Kutlu’ya panele katkılarından dolayı Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın tarafından Plaket takdimi yapıldı.

Ayrıca seslendirme ve Güvenlik konusunda yardımcı olan Taç Ses ve Pars Güvenliğe katkılarından dolayı plaket takdimi yapıldı.

Açılışa ve panele ayrıca yoğun programları nedeniyle katılamayan, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi EKER, Malatya Milletvekilleri M. Mücahit FINDIKLI, Fuat ÖLMEZTOPRAK, Ömer Faruk ÖZ, Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İZOL ve Tarım Bakanlığı Müsteşar Yrd. Dr. Ramazan KADAK Birliğin açılışını ve Panelin tüm üreticilere hayırlı olmasını telgrafla kutladılar .

Düzenlenen Panel sonrası gelen misafirlere ve katılımcılara Çobanoğlu Restaurant’ta yemek ikramı yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız