SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'de İlk' Proje Tamam..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerine kurulu Türkiye'nin en uzun tren yolu demir köprüsünün üst katının karayolu köprüsü yapılması ile ilgili proje çalışması tamamlandı. Projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da takip ediyor.

Karakaya Baraj Gölü üzerinde bulunan 2 bin 030 metre uzunluğundaki Fırat Demiryolu Köprüsünün yeni yapılandırılması kapsamında alt kattan trenin geçmesi, üst kattan ise karayolu araçlarının geçmesi ile ilgili projeyi yüklenen RUA Mühendislik Şirketi tarafından projenin son durumu ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı.

Vali Ulvi Saran, Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy, TCDD Yol Yapı Dairesi Başkanı Ferhat Demirtaş, TCDD Bölge Müdürü, Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Selahatin Gürkan, İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri projeyi dinlediler.

Toplantını açılışında konuşan Vali Saran, "Fırat Demiryolu köprüsünü üzerine karayolu yapılması ile ilgili çalışma sonlandırıldı. 1985 yılından buyana hizmet veren ve TCDD'nin Türkiye'deki en büyük köprüsü olan Fırat Demiryolu Köprüsü önemli bir geçiş güzergahında bulunuyor. Malatya ile Elazığ arasında çok ciddi sosyal ve ekonomik ilişkiler bulunuyor. Baskil'de yetiştirilmekte olan kayısı ve sebze ile meyveler Malatya'da pazarlanıyor. Köprünün olduğu noktada yeni bir köprü yapmak büyük bir ekonomik yük getiriyor. Ancak biz mevcut demiryolu köprünü üzerine ekleme yaparak karayolu ulaşımını da sağlayacağız. Köprü projelendirildi. Projenin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından 2011 Yılı Yatırım Programına alınması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Büyük bir ihtimalle 2011 yılı yatırım projesine alınacak" dedi.

Proje hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bilgi verildiğini anlatan Saran, "Türkiye'de bir ilk meydana gelecek. Bir kere ilk kez iki katlı bir köprüye sahip olacağız. İkincisi Türkiye'nin en uzun karayolu köprü geçişi sağlanmış olacak" şeklinde bilgi verdi.

Toplantıda RUA Mühendislik Genel Müdürü Barbaros Sarıcı, mevcut köprünün son deprem standartlarına göre yeniden yapılandırılacağını belirterek, aynı zamanda köprünün çalışmalarda depreme karşı güçlendirilmiş olacağını söyledi.

Köprü üzerinde uygulanacak olan projenin yıllardır ABD'de yapıldığını anlatan Sarıcı, aynı anda tren ve üst kattaki 2 şeridin kullanılabileceğini ve Avrupa Köprü Şartnamesine göre de projelendirmenin yapıldığını kaydetti.

Projede yer alan ABD'li köprü uzmanı Nick Maianos ile Alp Caner de katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

Bu arada, projenin inşaat kısmını ihale edilmesi durumunda en fazla 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız