SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye'de İlk Sıradayız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Anadolu Çim Hokeyi Bayan Takımı, Türkiye Büyükler Çim Hokeyi Şampiyonası'ndan şampiyon olarak döndü.

Alanya'da 25-27 Aralık tarihlerinde yapılan şampiyonada üstün bir başarı gösteren Anadolu Ateşi Çim Hokeyi Bayan takımı Türkiye Şampiyonu olurken, Erkek takımı ise finalde kaybederek, ikinci oldu.

Şampiyonluğu değerlendiren Anadolu Çim Hokeyi Takımı Antrenörü Savaş Yılmaz, "Başarının sırrı çalışmaktır. Biz de çok çalıştık. Bayanlarda Türkiye Şampiyonu olduk. Bu başarıyı hedeflemiştik. Hedefimize de ulaştık. Bayanlarda bir özlemdi. Yıllardır hep final oynuyorduk, şampiyon olamadık. Bu yıl bunu başararak, şampiyon olduk. Büyükler kategorisinde aldığımız ilk başarı oldu" dedi.

Yılmaz, milli takıma birçok sporcu kazandırmanın mutluluğunu da yaşadıklarını ifade ederek, "Bu branşı Malatya'da başlattığımızda hedefimiz milli takıma sporcu yetiştirmek oldu. Malatya'dan milli takıma sporcu yetiştiriyoruz. Şu anda Türkiye'de birinci sıradayız. 32 takım arasından bu başarıyı elde ettik" diye konuştu.

Şampiyonaya zorluklar içinde katıldıklarını kaydeden Yılmaz, "Kimse bize hiçbir şekilde destek olmadan bu başarıyı elde ettik. Normalde bu şampiyona öncesinde birçok sıkıntıyla karşılaştık ve neredeyse şampiyonaya gidemeyecektik. Şampiyonluk adayı olan bu takım Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı'nın araç desteği vermesiyle Türkiye Şampiyonasına katıldı. Bunun yanında bin TL'de maddi yardımla şampiyonluğu elde ettik. Diğer takımların 6'da biriyle biz bu başarıyı kazandık. 3 takımla bin TL'ye gittik. İl Müdürümüz bizi desteklememiş olsaydı şampiyonaya gidemiyorduk. Malatya Valimize de kendimizi anlatacağız. Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ı da ziyaret etmiştik ve şampiyonluğumuzu kendisine de hediye edeceğiz. Bundan sonraki süreçte herkesin desteğine ihtiyacımız var. Çünkü bundan sonra Avrupa serüvenimiz başlayacak. Geçen yıl kupa galiplerine gidememiştik. Bu yıl Avrupa Salon Şampiyon Kulüplerine katılma hakkımız var inşallah bu kapımız kapanmaz. Biz, Avrupa'ya gittiğimiz de Malatya olarak gidiyoruz ve Malatya Belediyesi olarak gitmek istiyoruz. Biz buradaki takımımızı Malatya Belediyesi olarak müsabakalara çıkarmak ve güçlendirmek istiyoruz. İnşallah böylede olacaktır" ifadesine yer verdi.

Milli Sporcu Nurhan Çınar ise, "Hocalarımız sayesinde bu spora başladım. Günde çift antrenman yapıyorduk. Sabah erkenden çalışmalara başlayıp, gece geç saatlerde bitiriyorduk. Alnımızın teriyle bu başarılar geldi. Salon yoktu. Sabah 4'te antrenman yapıyor gerektiğinde de salonda yatıyorduk. Herkes evden yemek getiriyordu. Hocalarımızın da destekleriyle bu başarıyı yakaladık. Bu benim için güzel bir duygu. İnsanlar bakınca bu başarıları beğeniyorlar ama bu benim için çok daha farklı bir duygu. Bundan sonraki süreçte Malatya ve Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Sonuçta bize destek verilirse, daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

Milli Sporcu Ebubekir Güden de, Anadolu Ateşi Çim Hokeyi Erkek Takımı olarak Türkiye ikincisi olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Yoğun bir tempoda çalışıyor, kimsenin yapmadığı çalışmaları yapıyorduk. Bu çalışmaların neticesinde gerek milli takımda gerekse Türkiye şampiyonasında başarılı olduk. Bize destek verilmiyor. Bu başarıyı göz önünde bulundurarak, destek vermelerini bekliyoruz. Bize destek verilirse daha ileriye gideriz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız