SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'de Muhalefet Problemi Var"

0
Güncellendi - 2018-06-24 14:00:59
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’de iktidar problemi olmadığını söyleyip muhalefet problemi olduğuna işaret ederek, “Muhalefetin Türkiye’yi daha ileri götürecek projeler yapması, iktidarı zorlaması gerekirken yıkım ve yalan üzerine siyaset izliyorlar" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğanşehir ilçesi merkezinde önce esnafları ziyaret etti, ardından da Küçüklü, Gövdeli ve Kapıdere mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Küçüklü Mahallesi'nde konuşan Bakan Tüfenkci, bir tarafta 16 yıldır Türkiye'nin her bir karış toprağını adım adım gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir tarafta da yeni yeni Türkiye’yi tanımaya çalışan bir adayın olduğunu belirtti. Bakan Tüfenkci, muhalefetin yıkım siyaseti uyguladığını vurgulayarak, “Karşımızda yerli otomobil projesini, Kanal İstanbul projesini yaptırmayacağız diyen bu kadar vizyon noksanı bir aday var. Kanal İstanbul gezinti için yaptırılan bir kanal değil. Boğaza alternatif Türkiye’nin güvenliği ve stratejisi ile çok yakından alakalı ve Türkiye’nin özellikle ekonomik anlamda kalkınmasına da önemli katkı verecek önemli projelerden birisi" şeklinde konuştu

Son beş yılda dünyadaki en büyük 10 projenin 6’sının Türkiye'de yapıldığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Ama bazıları Türkiye’de bu yapılan projeleri, Çanakkale Köprüsü de dahil olmak üzere köprüleri, yolları, limanları, havalimanlarını demir yığınları olarak görüyorlar. Maalesef böyle bir vizyondan yoksunlar” dedi.

Bakan Tüfenkci, Türkiye’de iktidar problemi olmadığını söyleyip muhalefet problemi olduğuna işaret ederek, “Muhalefetin Türkiye’yi daha ileri götürecek projeler yapması, iktidarı zorlaması gerekirken yıkım ve yalan üzerine siyaset izliyorlar. Bu yollar, bu limanlar, bu havalimanları olmazsa yeni yeni fabrikalar kurulur mu? Gençlerimize istihdam sağlanır mı? 1 yılda, 1 milyon 200 bin küsür ilave istihdam sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Sizler güçlü bir hükümetin başına Recep Tayyip Erdoğan’ı, güçlü meclise de AK Parti’yi getirirseniz işsizlik rakamlarımız 24 Haziran’dan sonra hızla aşağı inecektir" ifadelerini kullandı.

Ardından Gövdeli Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz’u bu ülkenin unutmadığını, dış güçlerin ülkeyi bölmek için farklı yollar denediğini kaydetti. Tüfenkci, terörü kaynağında kurutmak için amansız bir mücadele verildiğini belirterek şöyle devam etti:

“Birileri Kandil’e boşuna gitmeyin kimse yok diyordu ve Afrin’e de gitmeyin, Cerablus’a da gitmeyin diyorlardı ama biz söz verdik dedik ki terörü kaynağında kurutacağız. Oralar emin olmadıkça, Türkiye emin olamaz dedik ve oralara gittik bütün gücümüzle. Eğer doları, euroyu yükseltiyorlarsa bunların arkasında oralara gitmeyin diyen güçler var. Ama biz 'ben onlardan izin almam milletten izin alırım' diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında siyaset yapıyoruz.”

"SONUCU SANDIK TAYİN EDİYOR"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Seçimlerin sonucunu sandık tayin ediyor. Anadolu Ajansının sandık sonuçlarına etki etmesi noktasındaki muhalefetin manipüle ettiğine dair itirazları, gülünç olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalefetin, 24 Haziran seçimleri yaklaştıkça, sahadaki tepkileri gördükçe şimdiden çamura yatmaya ve kirli planlar kurmaya başladıklarını kaydetti.

Bu durumu daha önceki seçimlerde de yaşadıklarını vurgulayan Tüfenkci, "Seçimlerin sonucunu Anadolu Ajansı tayin etmiyor. Seçimlerin sonucunu sandık tayin ediyor. Anadolu Ajansının sandık sonuçlarına etki etmesi noktasındaki muhalefetin manipüle ettiğine dair itirazları, gülünç olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır." diye konuştu.

Tüfenkci, muhalefetin 24 Haziran'daki başarısızlıklarına bir kılıf aradıklarını belirterek, yalan siyaset üretenlerin bunların altında kalacaklarını ifade etti.

24 Haziran'ın sıradan bir seçim olmadığını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"24 Haziran'ın Türkiye'nin kaderini belirleyen seçim olduğunu, yeni bir sisteme geçiş olduğunu biliyoruz. Bu seçimdeki bir yanlışın Türkiye'nin geleceğine mal olacağını çok net görüyoruz. 16 yıllık bilgi, birikim, deneyim, cesaret, irade ve erdemin toplandığı bir liderle mi Türkiye yoluna devam edecek yoksa daha yeni yeni Türkiye'yi tanımaya çalışan kendi partisinde genel başkan olamamış birinin mi ülkeyi yönetmesi noktasında 24 Haziran'da vatandaş çok net karar verecek. Elbetteki vatandaşımız istikrardan, hizmetin devamından yana, yapılanların üzerine iki kat daha Türkiye'yi büyütmeyi vaat eden bir liderin iş başına gelmesini istiyorlar. Dolayısıyla şimdiden muhalefet, bizim kadar onlar da meydandalar, sokaktalar. Onlar da halkımızın iradesini gördükleri için manipülasyona gittiklerini düşünüyorum."

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Argali (5 yıl önce)
    Duydunuz mu sn bakan buyurmus ki patates ve soğan böcekler yüzünden pahalandi.ama hakkını yemeyelim ilk defa değişik bir şey buldu feto yüzünden demedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Pazar aksami kimin sorun oldugunu goreceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (5 yıl önce)
    Soğan,patates,et,süt,yimurta,dolar,benzin fiyatlarından belli iktidar problemi olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Soğan lobisinin işi karanlık eller var bu işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)
    Daha iyi ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemc (5 yıl önce)
    Bugun muhalefetin dediklerini yaptiniz emekliye 1000lira asgari ucret 1600lira olacak deiler siz ne yaptiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (5 yıl önce)
    sayın bakan eskı meslegıne dönecek fırıncılık meslegıne galıba hazırlık yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybora (5 yıl önce)
    Siz ve hdp bu ulkede olmaz ise bu ülkenin hiç problemi kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • murat bey (5 yıl önce)
    YENILIK ISTIYORUZ
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (5 yıl önce)
    bakan çok haklı 16 yıldır ülkeyi CHP yönetiyor ve ardından akp gen bşk. rte tutmuş sayın Cumhurbaşkanı nı eleştiriyor. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahir (5 yıl önce)
    Haklisin Malatya ya Turkiye nin en pahalı çeşme suyunu Turkiyenin gramajı ile en pahalı ekmeğini en pahalı ulaşımını en pahalı elektrik ini bize ödetin suçlu muhalefet el insaf arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan (5 yıl önce)
    Yaptığınız adamcılık, mobbing, benden olmayanı ezme anlayışı bitmediği sürece bu sistem devam eder, yarında başkası gelip size aynısını yapar. Önce şu şelalecileri bitirin. Devletin durumunu tartışın. Tepki için oyum mhp ye.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Türkiye'de her türlü olumsuzluğun kaynağı iktidardır.Ülkemizi yönetmekten acizler.Beceriksizliklerini muhalefeti suçlayarak örtmeye çalışıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)M.Sinan Öztan isimli kullanıcı yorumuna
    Uzun bir zamandır bende sizin yorumlarınızı takip ediyorum. Sizin muhalefet olmadığınız tek bir haber yorumu göremedim ne yazıkki :) Mesaj net oldu sanırım. Fazlasını Anlatmaya Gerel Yok :))
    0
    0
    Yanıtla