SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'de Ölüm Nedenleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:22:09
Türkiye'de Ölüm Nedenleri
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanan 2013 yılına ait ‘Ölüm Nedeni İstatistikleri’ne göre geçen yıl ülke genelinde 357 bin 581 kişi hayatını kaybederken, en fazla ölüm sebebinin dolaşım sistemi hastalıkları olduğu belirlendi 

Yapılan açıklamaya göre; ölüme sebep olan ilk altı hastalık grubu sırasıyla; dolaşım sistemi hastalıkları yüzde 39,8, iyi huylu ve kötü huylu tümörler yüzde 21,3, solunum sistemi hastalıkları yüzde 9,8, endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar yüzde 5,6), dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 5,5 ile sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 4,1 oldu.

Ölüme neden olan hastalıklar cinsiyet bazında incelendiğinde; dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin en çok kadınlarda, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümlerin ise erkeklerde görüldüğü tespit edildi. Ölüm nedenleri yaş grupları itibariyle incelendiğinde; dolaşım sistemi hastalıklarının en fazla 75-84 yaş grubunda görüldüğü, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerin ise en fazla 65-74 yaş grubunda görüldüğü tespit edildi. Ölüm nedenleri daimi ikametgaha göre incelendiğinde ise; dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla Kırklareli, Yozgat, Uşak, Bolu ve Denizli’dir. Ayrıca, iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk 5 il ise sırasıyla İstanbul, Kocaeli, İzmir, Rize ve Tekirdağ olarak belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız