SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'de Örnek Olabiliriz"

0
Güncellendi - 2016-02-25 15:24:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Kemal Şener, beraberinde bir heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek, Cemiyet hizmetleri için kerpiç evlerden yer istedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven ve yönetim kurulu üyelerinin de iştirak ettiği ziyaret sırasında, kabulünden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür eden Malatya Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Kemal Şener, Cemiyetlerinin fiziki mekan konusunda sıkıntıları olduğunu söyledi.

Faaliyetlerini bir vakıf ile birlikte ortak bir mekanda yürüttüklerini kaydeden Şener, “1990 yılında Malatya’da temsilcilik statüsünde kurulan Yeşilay Cemiyeti’ni 2013 yılında şube olarak kurduk. 1920 yılında kurulan Yeşilay Cemiyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski cemiyetlerinden bir tanesi. Amacımız ve hedef kitlemiz gençler. Gençlere yönelik, madde, alkol sigara bağımlılığı konusunda çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda ahlaki ve dini değerler konusunda gençlerimizin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. 1939 yılında Yeşilay cemiyeti kamu yararına çalışan cemiyet statüsü kazanmış. Bizler de Malatya’da işlerimizin daha düzenli ve verimli olması için, fiziki mekana ihtiyacımız var. Kendi aramızda yaptığımız araştırmada sizlerden cemiyet olarak kerpiç evler konusunda yardımlarınızı istiyoruz. Eğer mümkünse Cemiyetimize fiziki mekan verilirse, çok anlamlı olacak” dedi.

Çalışmaları takdirle karşılıyoruz

Yeşilay Cemiyeti’nin takdir edilen önemli cemiyetlerden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Çakır ise bu cemiyetin içerisinde doktorların da olmasının cemiyete ayrı bir değer kattığını söyledi.

Bağımlılıklar konusunda Malatya’nın Türkiye genelinde iyi bir noktada olduğunun altını çizen Başkan Çakır, özetle şunları söyledi:

“Bağımlılıkla mücadele konusunda Türkiye genelinde iyi bir noktadayız. Bu konuda Biz Türkiye’de örnek olabiliriz. Bunun için çalışmalar yapılması gerekiyor. Herkese büyük görevler düşüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalara öncülük yapan kuruluşlara, başta Yeşilay olmak üzere her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz. Hizmete açtığımız sanat merkezi, sanat sokağı, gençlik merkezi, semt konakları gibi yerlerdeki temel amacımız; sosyalleşme ve kültürel anlamda değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek, onları sanata ve kültüre yönlendirerek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Ama bunu sadece kurum bazında yapmak yeterli değil, herkesin duyarlı olması lazım. Çocukların takip edilmesi gerekiyor. Yeşilay Cemiyeti’nin de güzel ve örnek çalışmaları var. Ülke genelindeki ve Malatya’daki çalışmalarını takdirlekarışılıyoruz. Bizler de projelerimizde her türlü gayreti ve desteği sunmaya çalışacağız.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız