SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye'de Yok, Üzülüyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü; Prof. Dr. Cafer Özkul, "Türkiye ile Fransa arasında eğitim farkı çok" dedi.

Memleketi Malatya'ya bir düğün için gelen ve Malatya'nın Hekimhan İlçesi Güzelyurt Beldesi Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlu'nun daveti üzerine Güzelyurt beldesindeki şenliğe katılan Rouen Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, basın mensuplarının sorularına cevap vedi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesi doğumlu olan ve şu anda Fransa Rouen Üniversitesi'nin Rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Cafer Özkul, "1976 yılından beri Fransa'da çalışıyorum. Şu an da Fransa'nın Rouen Üniversitesinde rektörlük yapmaktayım. Türkiye'deki ve Fransa'daki eğitim farkını eleştirmekten ziyade farklılıklarını ele almak istiyorum. Fransa'da temel olarak bir lise diploması yeterli. Yani lise diploması olan herkes üniversitelerde okuyabiliyor. Türkiye'deki gibi ÖSYM sistemi yoktur. Başka farklılıklar da var. Özellikle Fransa'da Avrupa'ya uyum sistemi çerçevesi içinde 8 senelik eğitimler var. Yani lisans mastır ve doktora eğitimi var. 3 sene lisans 5 sene mastır ve 8 sene doktora eğitimi var. Oysa ki Türkiye de 4 artı 2 ve ondan sonra doktora eğitimi başlıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye deki eğitim şartlarını değerlendiren Özkul, "Türkiye'de de iyi üniversiteler var. Fransa'daki Şangays Üniversitesi gibi üniversiteler fakat henüz yoktur. Türkiye'de böyle bir üniversite yok ona üzülüyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız