SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'deki 10 Tesisten Biri"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:44:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Malatya –Elazığ Karayolu Bulgurlu Köyü mevkiindeki mevcut çöp sahasında kurulan Katı Atık Sahası Elektrik Üretim Santrali düzenlenen törenle hizmete girdi. Söz konusu santralin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk, Türkiye’de ise 10 tesisten biri olduğu belirtildi.

Çöp sahasındaki törene, Vali Yardımcısı A.Sait Kurnaz, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, İstanbul Milletvekili ve Malatya Koordinatörü  Osman Boyraz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karlı, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, ilçe ve belde belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

“Türkiye’deki 10 tesisten biriyiz”

Elektrik santralinin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mevcut tesisle sadece elektrik enerjisi üretmekle kalmayıp, bölgede uzun süre yaşanan çevre kirliliğinin de önüne geçildiğini söyledi. Yakın bir zamana kadar bu alanın çöp sahası olduğunu, ancak alanın rehabilite edilmesiyle sağlıklı bir alana dönüştüğünü kaydeden Başkan Çakır, “Şu anda çöp alanında hiçbir kokunun olmadığına hepimiz canlı bir şekilde şahitlik ediyoruz.  Buradaki kirlilik ve koku, Orduzu Beldesi’ni, Yıldıztepe’yi, İnönü Üniversitesi’ni hatta Çöşnük bölgesini rahatsız ediyordu. Bölgede kurulan bu tesis kapsamında toprak dolu yapıldı, yüzlerce ağaç dikildi. Şimdi burada bu kokuyu duymuyorsanız demek ki doğru bir yatırım yapmışız” dedi. 

Büyükşehir projelerinde HES’ler mi var? 

Elektrik üretim santralinin sadece elektrik üretimi açısından değil, aynı zamanda hava, çevre ve yer altı kirliliğinin önlenmesi açısından da çok önemli bir proje olduğunu belirten Çakır “Büyükşehir projelerimiz arasında elektrik üretimine yönelik birçok proje var.  Malatya Belediyesi olarak büyükşehir projelerimizin hedefinde güneş ve sudan enerji üretmek var” diye konuştu. Çakır’ın bu konuşması akıllara ‘Malatya Belediyesi HES mi kuracak?’ sorularını getirdi.

Milletvekili Mustafa Şahin de konuşmasında yapılan rehabilite ve kurulan santralle buradaki arazilerin değerinin de arttığını söyledi. Şahin, emeği geçen herkese teşekkür etti.

AKP İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise yaptığı konuşmada, Elektrik Üretim Santrali’nin çok güzel bir eser olduğunu belirterek, Türkiye’de 1990’lı yıllarda şehirlerde çöp dağlarının oluştuğunu, 1993 yılında İstanbul Ümraniye’deki çöp dağı patlaması sonucu 38 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bugün ise çöpten enerji üretildiğini kaydederek yatırımı yapan Malatya Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Törende son olarak konuşan Milletvekili Öznur Çalık ise Çakır’a övgüler yağdırdı. Göreve geldiğinden bu yana yol, alt yapı, kaldırım ve asfalt bahanesiyle şehirde kesmedik ağaç bırakmayan Ahmet Çakır ve yönetimini “Yeşili ve çevreyi seven Belediye Başkanı’ olarak niteleyen Öznur Çalık “Doğayı seven, çevreyi seven, insanı seven, ülkesini seven, milletini seven bir belediye başkanımız var. Ben bu vesileyle doğayı koruyan, tüm ekip arkadaşlarına başta belediye başkanım olmak üzere canı gönülden teşekkür ediyorum."dedi.

Konuşmaların ardından, Katı Atık Sahası Elektrik Üretim Santrali’nin açılışı törene katılan davetliler tarafından yapıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız