SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'deki İlk Merkez

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:07:50
Türkiye'deki İlk Merkez
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk “Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Merkezi”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından Bağcılar’da açıldı. Merkezin hizmete girmesiyle istismara uğrayan kadınlar ve çocuklar, sorunlarını hukuki destek alarak çözüme kavuşturabilecek. 

Türkiye’nin ilk ‘Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Merkezi’, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Bağcılar’da açıldı. Bağcılar Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen merkez açılışına; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Adalet ve Hukuk Derneği Başkanı Süleyman Taşbaş ve çok sayıda kişi katıldı.

Merkezin tanıtım filmiyle başlayan programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, uygulamanın aile hekimliğine benzediğini belirterek, “Aile avukatlığı dediğimiz şey, aslında aile hekimliğine baktığınız zaman tanımlaması olduğunu görüyoruz. Hastalık oluşmadan gerekli tedbiri almak gerekir. O kadar kolay ki, azıcık bilgilerle o kadar büyük sorunu çözebilecek altyapıyı oluşturuyorsunuz. Yaptığımız çalışmalara baktığımız zaman böyle sorunların altyapısı oluşmuş durumda. Bakanlık olarak yaptığımız aile çalışmalarında, 'Sorun yaşadığınız zaman herhangi bir yere başvurur musunuz?' dediğimizde, ‘Başvurmam ama ihtiyacım var’ diyenlerin oranı yüzde 60 diyor ama yüzde 60’ı, ‘Rehberlik edecek, benim sorunuma çare bulacak, bana yardımcı olacak hukuksal biri lazım’ diyor. Büyük şehirlerde bunları yönetebilmek için koordinasyonu iyi yönetmemiz lazım. Bu yüzden çeşitli eğitimler hazırladık” dedi.

“AİLE VE TOPLUM MUTLU DEĞİLSE HİÇBİR ŞEY MUTLU OLMAZ”

Bağcılar’da bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız” diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Aile Parkı adı altında bir park açmak istemiştik, Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, ilgi alanına almadığımız her konu istismara açıktır. Bireylerin mutluluğu ailenin mutluluğu, ailenin mutluluğu da toplumun mutluluğudur. Bir toplumda bunlar mutlu değilse hiçbir şey mutlu olmaz. Bu yüzden ilçemizde çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan bazıları da Kadınlar Akademisi Projesi, okuma yazma seferberliği, Benim İçin Oku Anne Projesi” diye konuştu.

Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Merkezi hakkındaki düşüncelerini dile getiren Başkan Çağırıcı, merkezin boşanma ya da huzursuzluk gibi sorunlara sebep olmayacağını belirterek, sorunları hukuki destek alınarak çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Adalet ve Hukuk Derneği Başkanı Süleyman Taşbaş ise, “Merkez, kadınların, eşi ya da çocuklarıyla kavga ettiklerinde geleceği yer değil, sorunları çözüme kavuşturabilecek bir yerdir. Merkezimizin amacı, istismara uğrayan kadın ve çocukların önüne geçmek ve onlara kendilerini güçlü hissetmektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız