SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'deki İlkler Arasında.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:00
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi iştiraklerinden Esenlik şirketi, Beton Elemanları fabrikası bünyesindeki karo, kilit taşı, kompozit üretim tesislerine ek olarak "Beton Boru" ve "Doğal Görünümlü Taş" üretim tesisleri ile bu daldaki üretim yelpazesini genişletti. 
 
Yatırımlar çerçevesinde yeni bir beton santrali kuran ve aldığı kumlama makinesi ile ürettiği parke taşlarına doğal taş görünümü kazandıracak olan tesisin, bölgede sadece Malatya’da olduğu belirtildi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz ile birlikte hizmet alanını her geçen gün genişleten ve Malatya’ya önemli ölçüde istihdam sağlayan Esenlik Şirketi Beton Elemanları Tesislerinde incelemelerde bulundu.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Esenlik’in son aylarda Beton Elemanları Fabrikası’nda genişletme çalışmaları gerçekleştirerek, kentte yaptıkları dönüşüm çalışmalarında kullanılan ürünleri üretmek üzere önemli yatırımlar yaptığını kaydetti. 
 
Esenlik’in bölgenin en büyük üretim tesisini kurduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Toplam 50.000 m2 alana sahip olan ve karo, kilit taşı, kompozit, doğal görünümlü taş üretimi yapılabilen tesislerde 150 kişi istihdam edilmektedir. Yüksek basınçlı suni taş üretimi ve bunun kurulanması ile birlikte özellikle farklı desenlerde, farklı renklerde, farklı kalitede ve farklı ebatlarda taş üretebiliyoruz. Böylece hem kalite anlamında belli bir standarda ulaşmış olduk, hem de şehrimizde, caddelerimizde yapacağımız düzenlemelerde farklı modeller, farklı projeler uygulayabileceğiz” dedi.
 
Fabrikada, işçiler açısından kolaylaştırılmış modern çalışma ortamları olduğunu ve vardiyeli çalışıldığını anlatan Çakır, üretilen taşların farklı türlerde yapılabildiğini kaydetti. Sadece bölgede değil Türkiye’de ilkler arasında yer alan yatırımla ürettiği parke taşlarına doğal taş görünümü kazandırılacağını vurgulayan Çakır, “Esenlik, kapasitesiyle de kalitesiyle de önemli bir yatırıma imza atmış oldu. İnşallah yakın bir zamanda buranın açılışını yapacağız” diye konuştu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız