SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'den Ajan Kiralayacak!

A- A+ PAYLAŞ

Danimarka Çalışma Bakanı İnge Stöjberg, Türklerin ve Türkiye'de konut satın alan Danimarkalıların, gelirlerini ve mal varlıklarını incelemek için Türkiye'de ajan kiralayacaklarını açıkladı.

Danimarka Çalışma Bakanı İnge Stöjberg, hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'nin talebi üzerine, Türklerin ve Türkiye, İspanya gibi ülkelerde konut satın alan Danimarkalıların mal varlıkları ve gelirlerinin mercek altına alınacağını açıkladı.

İnge Stöjberg, Danimarka'dan emekli maaşı ya da işsizlik yardımı alan Türklerin, Türkiye'deki gelirleri ve mal varlıklarının araştırılması için ajanlarla işbirliği yapılacağını söyledi. Türklerin, Türkiye'deki mal varlıkları, bankalardaki para hesapları, kira gelirleri, bağkur ya da sigortadan emeklilik gelirleri gibi tüm gelirlerinin araştırılacağını belirterek, ”Ülkemizden sosyal gelir elde ederken, sistemin kötüye kullanılmasına izin veremeyiz. Ülkemizde refah düzeninin garantisi, düzenli ve dürüst şekilde vergi ödenmesi, sosyal sistemin doğru kullanılmasıdır. Bu nedenle, sosyal dolandırıcılığın üzerine giderek, bu konuda çok derin soruşturma ve kovuşturma yapılacaktır. Danimarka Halk Partisinin bu konudaki önerilerini dikkate alacağız”dedi.

SINIR KAPILARINDA DA KONTROLLER ARTACAK

Çalışma Bakanı İnge Stöjberg, Türkiye'de ajanlar vasıtasıyla yapılacak kontroller dışında Danimarka'nın havaalanları ve diğer sınır kapılarında da kontrollerin arttırılacağını, Türklerin sınırlardan giriş ve çıkışlarında, üzerlerinde taşıdıkları nakit para, banka cüzdanı, kredi kartlarının da kontrol edileceğini söyledi. İnge Stöjberg ”bugünlerde, Danimarka Halk Partisi İle masaya oturup, rapor üzerindeki maddeleri görüşeceğiz. Çalışmalarımızı doğru yönde yürütmek istiyoruz. Ülkemizin artık sosyal dolandırıcılığa göz yumma gibi bir niyeti olmadığını göstereceğiz”dedi. Danimarka'da yaşayıp, sosyal yardım, işsizlik yardımı yada emeklilik ödeneği alan Türklerin, Türkiye'de geçirdikleri süreler de bundan böyle mercek altına alınacak. Sosyal yardım ve işsizlik yardımı alan Türklerin, izine giderken ilgili makamlardan izin alıp almadıkları, seyahat giderleri ve Türkiye'de yaptıkları harcamaları nereden karşıladıkları, emeklilerin, Danimarka'daki hesaplarınDAN para çekip çekmedikleri, çekmediler ise, Türkiye'de kaldıkları süre çinde hangi para ile geçindikleri gibi konular araştırılacak.

DANİMARKALILAR DA KONTROLLERE TABİ OLACAK

Türkiye ve İspanya'da konut satın alan, bu iki ülkede yaşayan emekli ya da bu iki ülkeye yılda bir kaç kez seyahat eden Danimarkalılar da kontrol altına alınacak. Danimarkalıların, Türkiye ve İspanya'da satın aldıkları konutları, Danimarka vergi Dairesine bildirip bildirmedikleri, bu iki ülkenin bankalarındaki hesapları ve faiz gelirleri de kontrol edilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız