SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'den Suriye'ye İlk Ceza !

A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye yönetimine karşı yaptırım kararı alan Türkiye, Suriye'ye askeri malzeme taşıyan uçaklara hava sahasını kapattı...
Başbakan Tayyip Erdoğan, Mısır ziyareti sırasında, “Artık inanmıyorum” diyerek köprüleri attığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a ilk yaptırımı uygulamaya başladı. Buna göre Türkiye, Suriye’ye askeri malzeme taşıyan uçaklara hava sahasını kapattı.
 
Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, ABD ile Türkiye’nin Suriye’ye karşı ortak yaptırımlar planladığını söyledi. Türkiye ilk olarak, Türk hava sahasını kullanarak Suriye’ye askeri malzeme taşıyan uçaklara yasak getirdi. Türkiye, hava sahasını askeri sevkıyata kapattı. Erdoğan, Suriye’ye yaptırımlar konusunda şunları söyledi: 
 
YAPTIRIMLARA ORTAK ÇALIŞACAĞIZ
 
“Suriye ile ilgili kendilerinin şu anda başlamış yaptırımları var. Bizim yaptırımlarımız neler olabilir, bu konuda dışişleri bakanlarımız müşterek bir çalışma yapacak. Suriye’deki yaptırımlar Libya gibi olmayabilir. Her türlü yaptırım ülkesine, insanına, demografik yapısına göre değişik olacaktır. Suriye’ninki de daha farklı olacaktır. Bizim ön hazırlıklarımız bu noktada var, ama bu ön hazırlıklarımızı Amerika’nın hazırlıklarıyla değerlendirmek suretiyle onların yaklaşımı nedir, Dışişleri bakanlarımızın çalışması neticesinde biz de bir adım atacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız