SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiyemiz Göz Göre Kayıp Gidiyor''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Malatya Şubesi’nin geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen genel kurul İl Özel İdare Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Kemal Kartal’ın yaptığı genel kurulda başkanlığa tek liste ile gidilerek Ali Ekber Tunçdemir yeniden seçildi.

ADD Şube Başkanlığına yeniden seçilen Ali Ekber Tunçdemir, genel kurulda seçim öncesinde yaptığı konuşmada, “ Güzelim Türkiyemiz, göz göre göre ellerimizden bir yıldız gibi kayarak gidiyor. Bırakalım küçük hesapları, orta boy hesapların bile zamanı değildir. Tüm ulusçu ve Cumhuriyet güçlerin bir araya gelmesi kaçınılmazdır” dedi. Tunçdemir, aralarında İnönü Üniversitesi'nin de bulunduğu bazı rektörlere karşı yapılan saldırıların asıl hedefinin demokratik, çağdaş, Atatürkçü yönetim anlayışı olduğunu öne sürdü. Tunçdemir, Malatya Tekel Sigara Fabrikasının kapatılmasına ilişkin alınan kararı da eleştirerek tekel fabrikasına sahip çıktıklarını, tekel emekçilerinin başlattıkları eylemi desteklediklerini ve özelleştirmeye hayır dediklerini de belirtti.

Tunçdemir, konuşmasının sonunda da şunları belirtti:

“Dış güçlerin ve onların içindeki uzantılarının, ülkemiz üzerindeki hesaplarını bozacak azimli bir milli uyanışa ve dayanışmaya; Türkiye'nin bağımsız, egemen, güçlü ve haysiyetli devlet olduğunu gösterecek kararlı bir duruşa ihtiyacımız vardır. Teröre karşı mücadelede kesin bir irade gösterilmeli, bu mücadeleyi zaafa uğratacak beyan ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Milli kaynaklarımızın ve kuruluşlarımızın, özelleştirme adı altında yabancılaştırılması gayretlerine son verilmelidir.Türkiye için faydalı olmadığı görülen ve dış ticarette hareket imkanlarımızı sınırlayan ekonomik anlaşmalar geçersiz kılınmalıdır.Ülkemizin ve milletimizin gerçekleriyle uyuşmayan hukuki düzenlemelerin toplum vicdanını yaralayan hükümleri uygulamadan kaldırılmalıdır. Eğitim alanında Türk gençlerinin ve çocuklarının vatanlarına, milletlerine, milli değerlerine ve kültürlerine bağlı, yüksek standartta ve çağdaş anlayışa sahip nesiller olarak yetişmelerini sağlayıcı düzenlemeler yapılmalıdır.”

Genel kurula katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ise, "Türkiye öyle bir noktaya geldi ki, sağ-sol ayrımı, laik-Müslüman ayrımı, başka ne derseniz deyin. Bu ayrımların hepsi değerini kaybetmiştir. Şimdi tek bir ayrım var, ulusalcı olanlar ve ulusalcı olmayanlar. Bir araya gelme kültürünü oluşturmamız lazım. Kişisel çıkarlarımızı aşıp, ulusal çıkarlarımızı ön plana çıkartmalıyız. Gelecek kuşaklar bizden iyi bir Türkiye bekliyor. Atatürkçü düşünceyi sonu ne olursa olsun savunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Genel kurulda yapılan konuşmaların ardından çarşaf liste ile yapılan seçimlere geçildi.. Ali Ekber Tunçdemir yeniden başkanlığa seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine ise Nursel Canpolat, Yunus Millioğulları, Hüseyin Basım, Abdullah Ayas, Erman Karaca ve Abdulkadir Kaya seçildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız