SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'nin AB'de Yeri Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ilk Brüksel ziyaretinde Türkiye gerginliği yaşandı. Avrupa Birliği Komisyonu'nu ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Türkiye'nin AB'de yeri olmadığı söylemini yineledi. AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso, "sonuçlarına katlanırsınız" hatırlatması yaptı.

AB'nin başkenti Brüksel'e cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk ziyaretini gerçekleştiren Nicolas Sarkozy'nin AB Komisyonu Başkanı Barroso ile düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye polemiği yaşandı. "Türkiye'nin AB'de yeri olmadığı"nı belirten Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, "Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki düşüncelerimi birçok kez dile getirdim. Seçim öncesinde başka seçildikten sonra başka düşünemem. Görüşlerimi değiştirmedim. Ben bunu yapmam. Türkiye'nin AB'de yeri olmadığına inanıyorum" dedi.

AB'nin 21-22 Haziran'da gerçekleştireceği Zirve'de Avrupa Anayasası tartışmalarına öncelik vereceklerini belirten Sarkozy, Türkiye konusunu daha sonraya bıraktıklarını, ancak eninde sonunda bu meselenin çözülmesi gerektiğini belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin konuşması üzerine "Bu konuda sessiz kalmam yanlış anlaşılmalara neden olabilir" diyen Barroso, "Müzakareler devam etmeli. Ortak alınmış olan karara uymayan üye ülkeler bunun sorumluluğunu taşır" dedi.

'YANGINA KÖRÜKLE GİTME'
Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt ile de biraraya gelen Sarkozy'ye, Avrupa Anayasası ve AB ile Türkiye ilişkileri konusunda 'yangına körükle gitme' mesajı verildiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız