SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'nin Çehresini Değiştirdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:40:07
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “AK Parti bir ilki başardı. Toplumsal merkezi, yani halkı siyasetin merkezine taşıdı” dedi. 
 
Partinin 12. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin yaptıklarını özetle bildiren Malatya milletvekili Öznur Çalık, “Bundan tam 11 yıl önce, 2001'in sıcak bir Ağustos gününde Türkiye'nin ufkuna bir ışık doğdu. İnsanlık, hizmet, millet sevdasının ışığı yayıldı bütün ülkeye...
 
Milletin evlatları, halkın çocukları meydana indi. Yüzleri ak, alınları pak, yürekleri sıcak... “Her şey Türkiye için” diye yola çıktılar. Samimiyet, azim ve kararlılık karşısında karanlıklar yırtıldı, perdeler savruldu kenara. Evet, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 14 Ağustos 2001'de kuruldu.
 
Halk kendi çocuklarını, kendi ruh ve mana ikliminin insanları olan AK Parti kadrolarını, kendine hizmet edenleri sevdi. Millet AK Parti aynasında kendisini gördü. Kendisiyle, kendi değerleriyle mücadele edenleri her zaman olduğu gibi elinin tersiyle kenara bıraktı. Millet, kendisi ile gülen, kendisi ile ağlayan; kendi derdini dert edinen AK Parti'ye güvendi, çünkü AK Parti de ona güveniyordu.
 
11 yıl önce siyaset ve siyasetçi imajı kötü örneklerden dolayı ne yazık ki dibe vurmuştu. Biz siyaseti de lâyık olduğu itibara kavuşturduk. Meclis güçlendi, görülmemiş bir yoğunlukla milletin önünü açan düzenlemeleri yaptı” ifadelerini kullandı.
 
“Yıllardır kendisine “merkez partisi” diyen partiler, genel iradeyi temsil eden “toplumsal merkezi” hep kenarda tutmuşlardı. Ama AK Parti bir ilki başardı. Toplumsal merkezi, yani halkı siyasetin merkezine taşıdı. Halk, siyasetin nesnesi olmaktan çıktı, öznesi oldu. Toplumsal merkez, yıllar yılı tribünde kalmaktan, seçim süreçlerinde ağzına bir parça bal çalınmaktan, oy deposu olarak görülmekten bıkmış, usanmıştı. Bu, aynı zamanda milletle devletin barışması, kucaklaşması demekti” diyen Çalık, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
“Sayın Başbakanımızın en başta söylediği gibi “Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi” değil artık. AK Parti Türkiye'nin çehresini değiştirdi. Yıllarca heba edilen kaynaklar gerçek sahibi olan halka akmağa başladı. AK Parti'nin 10 yılı memlekete aydınlık, millete esenlik getirdi.
 
Halkımızdan aldığımız vekaletle, Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde “Durmak Yok Yola Devam” düsturuyla gece gündüz demeden ülkemize, halkımıza daha fazla hizmet götürebilmenin arayışı içerisinde olduk ve olmaya devam ediyoruz. “
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız