SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'nin CHP'ye İhtiyacı Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:00:43
'Türkiye'nin CHP'ye İhtiyacı Var'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin sol bir iktidara, Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacının olduğunu söyledi. Pütürge ilçesi ile Paşaköşkü Mahalle toplantısında konuşan Ağbaba, 'Türkiye'nin ve sizlerin geleceği için durmadan çalışacağız" dedi.

PAŞAKÖŞKÜ'NDE..

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi ve kendi şahsına akla hayale gelmeyecek suçlamalarda bulunulduğunu kaydederek, “her platformda iktidar partisi, Cumhuriyet Halk Partisini eleştiriyor. Akla hayale gelmedik suçlamalarda bulunuyorlar. Malatya’daki AKP milletvekilleri de aynı şekilde davranıyor. Partimizi, benim şahsımı mahalle mahalle gezip suçluyorlar. Bir gün televizyonda Melih Gökçek çıkıyor, kanal kanal geziyor eline almış, Grup Yorum ile birlikte mecliste basın toplantısı yapmamın resimlerini gösteriyor ve diyor ki “Veli Ağbaba terör örgütüyle iş birliği yapıyor' diyor. Bunu o da biliyor ki yalan. O da biliyor ki Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiden vazgeçmez, insan hakları ve özgürlüğü savunur, barışı ve demokrasiyi savunur. O da biliyor ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu tür şeylerle ilgisi olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek bir derdi ve çalışması var; Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getirmek" şeklinde konuştu. 

AĞBABA: İŞTE SİZE TÜRKİYE MANZARASI: MİLLET İŞ BULAMIYOR, AMA O AŞÇISINI ÖZEL UÇAKLA İZMİR’E GÖNDERİYOR.

Cumhurbaşkanı’nın aşçısını özel uçakla İzmir’e göndermesini eleştiren Ağbaba, “Bir gazete haberi okudum, bu haberi okuyunca Türkiye'nin nereye gittiğini biraz daha anladım. Cumhurbaşkanı İzmir'e gidiyor. İzmir'e günü birlik gidiyor, dönüyor. Giderken de önceden aşçısını, çaycısını gönderiyor. Güvenememekten değil, israftan. İzmir'e özel uçakla aşçısını, çaycısını gönderiyor. Millet burada iş, aş bulamazken, emekliler kahvenin önünden geçmezken, bin liralık bardakta çay içiyorlar. Özel aşçılarını İzmir'e, İstanbul'a götürüyorlar. İşte size Türkiye manzarası: Millet iş bulamıyor, ama o aşçısını özel uçakla İzmir’e gönderiyor. Siz bir liraya çay içemezken, Emine Erdoğan, içiyor kilosu 4 bin liraya çayı. Türkiye'nin geldiği nokta bu.” Dedi.

AĞBABA: "TÜRKİYE'NİN İLK MAKUL ŞÜPHELİ MİLLETVEKİLİ OLDUM"

Türkiye'nin ilk makul şüpheli milletvekili olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinden bir terör örgütü çıkarmaya çalışıyor. Bunun çıkmayacağını kendileri de biliyor ama seçimden sonraki bir operasyona hazırlık yapıyorlar. Veli Ağbaba'sını, Aykut Erdoğdu'sunu, İlhan Cihaner'ini, Özgür Özel'ini terör örgütü üyesi sıfatıyla cezaevine göndermeyi planlıyor. 2011'de korkmadık, şimdi de hiç korkmuyorum, umurumda değil. Onlara teslim olan namerttir. Onlardan korkan namerttir. Ben yaşamım boyunca öğrenciliğimde, iş yaşamımda, il başkanlığımda hep mücadele ettim. Demokrasi, hukuk, barış, özgürlük, insan hakları mücadelesi vereceğime söz verdim. 4 yıl boyunca Türkiye'nin neresinde bir hak arama mücadelesi varsa, sizin seçtiğiniz milletvekiliniz orada oldu. Gözünü budaktan sakınmadan hep orada oldu.

PÜTÜRGE'DE..

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını Pütürge İlçesi'nde sürdürdü. Pütürge İlçesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Ağbaba, vatandaşlarla bir araya gelerek, genel seçimde destek istedi.

Pütürge İlçesine bağlı Bakımlı, Aktarla, Bölükkaya, Gündeğer, Karşıyaka, Örmeli, Tosunlu, Tatlıcak, Sığırlı ve Hüsükuşağı Mahallelerini ziyaret eden Ağbaba, vatandaşların sorun ve isteklerini diledi.

AĞBABA: “KENDİ ÇIKARIM YA DA KÖYÜM İÇİN KONUŞMUYORUM, HEP MALATYA İÇİN KONUŞUYORUM.”

Ağbaba, 4 yıl gece gündüz demeden Malatya için çalıştığını, hiç kimseyi ayırmadan herkesin meclisteki sesi olmaya çalıştığını ifade etti. Ağbaba, Malatyalıların bütün sorunlarını mecliste dile getirdiğini belirterek, "4 yıl Malatya için çalıştım. Şimdi geldim Pütürge'nin meydanında CHP'ye, AKP'ye, MHP'ye oy veren herkesten, bütün Pütürgelilerden oy istiyorum. Emek verdiğimi, hak ettiğimi düşünüyorum. Benden önce bir milletvekili vardı, Mevlüt Aslanoğlu. Allah rahmet eylesin, tam 9 yıl çalıştı, üstünü başını yırttı Malatya için. Bende 4 yıldır üstümü başımı yırtıyorum, Malatya haksızlık yapılmaması için uğraşıyorum. Kendi çıkarım ya da köyüm için konuşmuyorum, hep Malatya için konuşuyorum. Şimdi hepinizden hak ettiğimi düşünerek, elinizi vicdanınıza koyarak oy istiyorum" dedi.

AĞBABA: “HİÇ KİMSE MERAKLANMASIN, KAYNAĞIMIZ HAZIR"

Seçim bildirgelerini açıkladıklarını dile getiren Ağbaba, şunları söyledi: "Mazotu 1,5 lira yapacağız. Emekliye 2 ikramiye vereceğiz. Kayısıya taban fiyat uygulayacağız. Kayısıya alan bazlı destek vereceğiz. Asgari ücreti bin 500 TL yapacağız. Biz bunları dedik, bütün Türkiye hareketlendi. İktidar partisi 'nereden bulacaksın?' diyor. Kaynağımız hazır. Söylediğim bütün vaatlerin toplamı 100 liranın sadece 3 lirası."

AĞBABA:"YOKSULLUĞU BİTİRMEK İÇİN GELİYORUZ"

Ağbaba, Pütürgelilerden bu dönem destek beklediklerini ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisine, bize destek olmanızı istiyoruz. Yoksulluğu yenmeye, bitirmeye geliyoruz. Üretenin, emeklinin, emekçinin, şimdiye kadar ektiğinin hakkını alamayan Pütürgelilerin hakkını vermeye geliyoruz. Destek verirseniz mahcup olmayacağını, 4 yıl daha mecliste Malatya'nın en gür çıkan sesi olacağımızı, hep hakkınızı arayacağımızın sözünü veriyorum" diye konuştu. 

AĞBABA: "AKP YOKSULLARA DEĞİL, KENDİ MİLLETVEKİLLERİNE, İL VE İLÇE BAŞKANLARININ ÇOCUKLARINA İŞ VERİYOR"

AKP döneminde işsizliğin arttığına dikkat çeken Ağbaba, "Pütürge, Malatya'nın maalesef mesafe çok uzak olmamasına rağmen ulaşımın en zor olduğu bölge. 12 yıldan beri çok bir şey yapıldığı söylenemez. 12 yıldan beri Pütürge'nin zenginleştiği de söylenemez. Pütürge, Hüsükuşağı zenginleşmedi. Pütürge göç veriyordu, halen de veriyor. Maalesef insanlar köylerini, yurtlarını bırakıyorlar, İstanbul'da, Ankara'da asgari ücretle geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Çünkü Malatya'da işsizlik hat safhada. Malatya'da işsizlik, AKP iktidara geldiğinde 10 bin iken, şimdi 30 bini aştı. En çok işsiz gençler Malatya'da yaşıyor. AKP'ye oy veren ile CHP'ye oy veren fakir, yoksul Pütürgeliler arasında çok bir fark yok. AKP o konuda ayrım yapmıyor, yoksul çocuklarını işe almıyor. AKP'ye oy verse de almıyor. Milletvekili yakınlarına iş veriyor. İl, ilçe başkanlarının çocuklarına iş veriyor. Bakanların çocuklarına iş veriyor. Malatya milletvekillerin çocuklarına ve yakınlarına da bakın, AKP il, ilçe başkanlarının çocuklarına bakın hiç işsiz bulamazsınız. Ama AKP'ye oy veren Pütürge'de işsiz bulursunuz" diye konuştu.

AĞBABA: "BU SEÇİMDE ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIZ"

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara en yakın parti olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Şuanda en iddialı programı yazan, vizyon sahibi tek bir parti var o da Cumhuriyet Halk Partisi. Bu seçimde önemli işler yapacağız. İktidara en yakın parti, Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye çapında gelen anketlere göre HDP'nin baraj problemi gözükmüyor. Şuanda barajı aşacak gibi gözüküyor. Malatya'da daha önce oy aldığımız taban bize değil, HDP'ye oy verirse, Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili sayısında düşme oluyor. Malatya'da CHP ve AKP dışında bir başka partinin milletvekili çıkarma şansı gözükmüyor. Barajı geçsin diye Malatya'daki 5-10 bin oyun HDP'ye de faydası yok. Çünkü HDP'nin buradan milletvekili çıkarma şansı yok. Bunu herkese anlatmanızı rica ediyoruz." dedi.

HEKİMHAN'DA..

Bu arada, adaylardan Hulisi Porgalı'nın Hekimhan gezisine ilişkin basın bülteni de şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Hekimhan ilçesindeki parti binasının açılışını CHP milletvekili adayı Hulusi Porgalı’nın da katılımıyla şölen havasında gerçekleştirdi. 

Hekimhan’da davul zurnayla büyük bir coşkuyla karşılanan Porgalı, eline aldığı CHP bayrağıyla vatandaşlarla el ele vererek şenlik havasında geçen açılış programına renk kattı. 

CHP Hekimhan Parti İlçe binasının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ Hekimhan yıllarca Cumhuriyete, Cumhuriyetin değerlerini, Atatürk’e sahip çıktı. Her zaman birlik ve beraberliğini korudu. Toplumun birçok kesiminin sorunları var, bu sorunları en iyi tespit eden tabi ki de Cumhuriyet Halk Partisinin kendisidir. En doğru çözümleri ortaya koyan parti yine CHP’dir. Bu yüzden sorunları sıfırlamak, yaşanacak bir Türkiye kurmak istiyoruz” dedi. 

Coşkulu açılış programında konuşan CHP milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Bir birlikteliğin sahnesini yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olacağının ayak sesleridir” ifadelerini kullandı. 

Dünya’nın en büyük ikinci demir rezervi, Türkiye’nin ise en büyük demir rezervinin Hekimhan’da olduğunun altını çizen Porgalı, “ Böyle önemli bir rezerve sahip Hekimhan’da işsizlik diz boyu olacak. Dünya Hekimhan2ın adını bilirken, burada her gün nüfusunuz azalacak, işsizlik artacak. Bunun sebebi Hekimhan’ın 92 yıldır CHP’ye sempati, sevgi beslemesidir. O nedenle küçültülmeye, yok edilmeye yönelik politikalar uygulanmaya çalışılıyor” sözlerini kaydetti. 

CHP milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Beş iktidar partisi milletvekili adayı var. Buraya hangi yüzle gelecekler, hangi yüzle oy isteyecekler. Siz Hekimhan’a ne yaptınız diye hesap sormalısınız. Ne verdiniz cevizimiz, kayısımız yandı, karşılığında ne yaptınız deyin” şeklinde konuştu. 

Biz en demokratik partiyiz ifadesine yer veren Porgalı, “ Biz ön seçimle bu sıralamayı aldık. Siz ne yaptınız temayül dediniz sandıkları kapattınız Ankara’ya götürdünüz. STK başkanlarını kınıyorum, görüşleri alındı ama fikirlerine saygı duyulmadı. Tepeden inme Malatya’yı tanımayan ithal milletvekili getirdiniz demek ki aday gösterilecek başka kimse yokmuş, demek ki bir para etmezmişsiniz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından CHP Hekimhan İlçe Binasının açılış kurdelesi kesildi. 

Yoğun seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etmeyi de ihmal etmiyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın düzenlediği dost meclisi toplantısına katılan Porgalı, “ Sizlerin içinde de mutlaka iktidar partisinin yaptığı temayül yoklamasına katılan arkadaşlarımız olmuştur. Sizlerin o temayül yoklamasını kınamasını ve tavır almasını isterdim. Tepki vermemeniz bu sistemi onayladığınız anlamına gelmektedir. MÜSİAD olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Bende birkaç gün önce basılan MAKİAD üyesiyim ve yapılan davranışa bu anlamda da sessiz kalmanıza üzülüyorum. Bugün bunlara tepki göstermezsek, yarın aynılarını biz yaşayabiliriz. Kutuplaşma değil, birleşme, Türkiye’ye bir şeyler katma çabası içindeyiz” sözlerini kaydetti. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız