SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'nin Çıkarları İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir insanın gözü var görmüyorsa, kulakları var duymuyorsa, sadece dinlediği ile konuşuyorsa, o adamdan hükümet sözcüsü olmaz” dedi. 

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin davetlisi olarak THY'ye ait tarifeli uçakla Irak'a giden Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. 

Kılıçdaroğlu, ziyaretlerinin Türkiye’nin bölgedeki işbirliğine ve iyi komşuluk ilişkilerine önem veren Türkiye’nin barışçıl yüzünü hatırlatmaya katkı yapacaklarını söyleyerek, güçlü ve ekonomik istikrarını sağlayan bir Irak devletinin herkesin ortak arzusu olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu ziyaretlerinin Türkiye-Irak ilişkilerini siyasi ve ekonomik konular basta olmak üzere her alanda onunu açmak, rahatlatmak olduğunu belirterek,"Türkiye’nin çıkarlarını korumak ve bölgesel istikrarı güçlendirmek için Irak'a gidiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün komşularımızın dolayısıyla Irak'in da bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygılıyız. Irak politikamız iç islerine karışmama, karşılıklı saygı, ortak tarih, kültür ve çıkarlarımıza uygun olarak etkim işbirliği ilkelerine dayanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerinin amaçlarından bahseden Kılıçdaroğlu, Irak'ta çalışan iş adamlarının çözümüne yardımcı olmak ve onlar için yeni iş alanları açmak olduğunu ifade etti ve bölgede barışa katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, Irak'taki güvenlik riskleriyle ilgili kaygılarının olup olmadığının sorulması üzerine, "Dışişleri Bakanlığı bu tur uyarıları yapabilir. Ama ben güven içinde gidip, döneceğimize inanıyorum” diye konuştu.

ABD ziyaretiyle ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin sonbaharda olacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin çıkarlarını bütün siyasal partiler koruyacağız, hep beraber Türkiye’nin çıkarları için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın Hacı Bektaş Veli’de saldırıya uğramasıyla ilgili olarak Arınç’ın tepkisine yönelik olarak, Başbakan Yardımcısı ile yan yana oturduğunu belirterek, Bozdağ’ın olayı anlattığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Gazeteci arkadaşlara olayı kınadığımı ifade ettim. Hem gazeteler yazdı, hem televizyonlar gösterdi. Ama dün Bülent Arınç’ı anlamakta zorluk çektim. Bir insanın gözü var görmüyorsa, kulakları var duymuyorsa, sadece dinlediği ile konuşuyorsa, o adamdan hükümet sözcüsü olmaz. Benim ne söylediğimi bilmiyor, kınadığımı da bilmiyor. Bakın kınamayı da şöyle yaptım. Sadece Hacı Bektaş’ta değil, bir politikacıya hangi koşullarda, nerede olursa olsun, şiddet uygulanmasını doğru bulmadığımı ifade ettim. Hacı Bektaş Veli’de yapılması çok daha ağır bir suç” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız