SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye'nin En Hızlısı..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısını Türkiye'de en hızlı bitiren ilk organize sanayi bölgesi projelerinden birisi olduğu bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki son durumla ilgili olarak incelemelerde bulundu. Çalık'ın 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO Meclis başkanı Sami Payza, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem, 2. Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, AKP İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi ile yatırımcılar katıldılar.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Burada elektrik ve su olmadan yatırımlarını yapan iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısı çok kısa bir sürede bitirildi. Doğalgaz alt yapısını da kendi imkanlarımız ile yaptık. Şuanda 7 tane işletmemiz doğalgaz kullanıyor. Toplam 160 adet parsel bulunuyor. Parsel doluluk oranı yüzde 100 oranında. Üretime geçen firma sayısı 75, inşaat halindeki firma sayısı 55 adet ve proje aşamasındaki firma sayısı ise 14'dür" dedi.

2. Organize Sanayi Bölgesine arıtma tesisi için Mayıs ayında ihalesinin yapılmasını beklediklerini söyleyen Erkoç, bu konuda siyasilerden destek beklediklerini kaydetti.

2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem, "Türkiye'de 2 yılda alt yapısı bitirilen başka bir organize sanayi bölgesi yoktur. Yapılan işlemlerin hiç bir ücreti bizim kasamıza girmiyor. Biz sadece hak ediş ve kontrolünü yapıyoruz. Paranın tüm aktarım işi tamamen bakanlığa aittir. Bakanlık kontrol elemanlarını göndererek yapılan işi kontrol edip, sonra hak edişini veriyor" şeklinde bilgi verdi. Erdem, 2. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan fuar alanının da sanayi arsasından alınmadığını ve proje aşamasında mevcut yerin sosyal donatı alanı olarak gösterildiğini ifade etti.

2. Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan'da, "Buraya ilk yatırımı ben yaptım. Buranın geleceğini gördüğüm için tüm sıkıntılara karşın işletmemizi buraya kurduk. Alt yapımız kısa sürede bitirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
TSO Meclis Başkanı Sami Payza ize, "İşsizlik büyük problem. Bir kişiye ekmek verilmesi bile çok önemli. Malatya'nın akil insanları ve siyasetçileri bir araya gelince, merkezi idarede çok güçlü oldu. Böyle olunca da sıkıntılar zamanında çözüldü" ifadelerini kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise, Malatya'da yatırım yapacak olan tüm girişimci ve yatırımcılara belediye'nin üzerine düşeni yapması konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyerek, "Yatırımcıya belediyenin sıcak yüzünü her zaman göstermeye hazırız" dedi.

AKP İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi ise, "Malatyalı yatırımcıya siyaseten hangi destek verilmesi gerekiyorsa, biz her zaman yatırımcımızın emrindeyiz" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya'nın 5084 sayılı teşvikten yararlanmayı sürdürdüğünü belirterek, yine Malatya'nın yatırımcıyı en rahat şekilde çekecek olan 4. teşvik bölgesinde de bulunarak bölgedeki cazibesini arttırdığını ifade etti.

Kalkınma Ajansı'nın Malatya'da kurulduğunu ve bu kurumun sanayiciye ve yatırımcıya çeşitli destekler sağlayacağını belirten Çalık, "2. Organize Sanayi Bölgesi, gerçekten kaliteli hizmet verecek, yatırımcının emeklerini boşa götürmeyecek bir noktaya gelmiştir" dedi.

Yeni yatırımcılar için 1. Organize Sanayi Bölgesine yeni alanların kazandırıldığını ifade eden Çalık, 2. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'nin Mayıs ayı içinde ihale edileceğini ve en geç 2 yıl içinde tesisin faaliyete geçeceğini ve ödenek konusunda sıkıntı bulunmadığını aktardı.

Çalık, İŞGEM Projesi'ne destek veren tüm kuruluşlara da teşekkür ederek, buranın çok önemli bir görev üstleneceğini kaydetti. Çalık, "İŞGEM, Malatya sanayisinin fidanlığı olacaktır. Küçük sanayicimizin kendisini geliştireceği bir mekan olacaktır. Önemli bir yatırım olacaktır. Türkiye'de 17. İŞGEM Malatya'da kurulacak. Burası 2011 yılında faaliyete geçecektir" dedi.

Çalık, kayısının dondan zarar görmesi ile ilgili olarak ise "Konuyu hem başbakanımız ve hem de bakanımıza ilettik. Çiftçilerimizin zararları tazmin edilebilinir. Ancak, öncelikle zararın tespit edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

PARMAK İZLİ KAPI..
Öte yandan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ziyaret ettiği çelik kapı fabrikasında parmak izi ile açılan ve zili çalan şahısın da fotoğrafını çeken sistemin bulunduğu kapıyı ilgiyle inceledi.

Çalık, beraberinde TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO Meclis başkanı Sami Payza, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem, 2. Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, AKP İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi ile birlikte Ay-Ka Çelik Kapı Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

İnceleme esnasında Çalık, parmak izi ile açılan ve kapının zilini çalan şahısın da fotoğrafını çeken sisteme sahip olan kapıyı ilgiyle izledi. Çalık, bir süre kapıdaki sistemin nasıl işlediğini öğrenmeye çalıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız