SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'nin En İyilerinden Biri Olacak"

0
Güncellendi - 2016-11-23 01:56:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy Bölgesi’nde toplam 122 dönümlük bir alanda,  içinde hastanenin de yar aldığı hayvan barınağı ve doğal yaşam alanı kuruyor.  İlk kabul bölümünden ameliyathaneye, müşahadeden hayvanların tedavi ve kontrollerinin yapıldığı alanlara ve kuduz hayvanlar için karantina bölümleriyle binlerce sokak hayvanı için adeta bir kent niteliğindeki sahada çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 5.3 milyon TL tutarındaki projenin Türkiye’nin en iyilerinden biri olacağını söyledi.

Çakır’ın inceleme gezisine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Bölge Müdür Vekili Şevket Bozdağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Milli Parklar Şube Müdürü Bekir Korkmaz, Av Yaban Hayvanları Şube Müdürü Yaşar Selçuk, Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği, Malatya Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri ile Malatya Belediyesi’nde bir dönem Veteriner Müdürlüğü yapan ve sokak hayvanları için barınak kurulması, bakım ve beslenmesinin yanı sıra kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi için başarılı çalışmalara imza atan ve bu çalışmalarıyla sokak hayvanlarına yönelik projelerin alt yapısını oluşturan Sadık Özelçi de katıldı.

“Sokak hayvanlarına yönelik başarılı çalışmalar yaptık”

Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Ahmet Çakır, son 3 yılda 2 bin 300 civarında kısırlaştırma, 600 civarında sahiplendirme ve 3 bin 300 civarında da aşılama yaptıklarını belirtti.

Sokak hayvanları için Türkiye’nin en iyi havyan barınağı ve doğal yaşam alanını yakın bir tarihte faaliyete geçireceklerini belirten Çakır, “Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı, yapı, konum ve fiziki altyapı itibariyle standartlara uygun bir şekilde hazırlandı. Burası toplamda 128 dönümlük bir alan. 22 dönümlük alanda idari bina ve hayvanlara yapılacak ilk müdahale yerleri bulunuyor. İlk kabul bölümünden ameliyathane, akabinde müşahade, ardından da hayvanların tedavisinin, kontrolünün sürdürüldüğü, kontrol altında tutulduğu diğer bir bölüm var. Sayı olarak binlerce hayvanı barındırabilecek bir alan. Ayrıca kuduz olan hayvanlar için karantina bölgesi, uyuz olan hayvanlar ile ilgili ayrılmış özel bölümlerle birlikte, hiçbir eksiklik kalmadan yapılan bir proje. Proje maliyeti ilk etapta 5.3 milyon lira gibi. Yüzde 40’lık bir bölümünü Orman Bakanlığımız karşılıyor. Orman Bakanımız ve temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Gönüllü hayvan sever derneklerimiz her zaman bizim için rehber oluyorlar. Önerileri dikkate alıyoruz. Hayvan sevgisi insanın erdemindendir. Doğaya nasıl duyarlıysak, şehir olarak bu konuda da duyarlıyız. Bu da bizi sevindiriyor. Bu tesisin yapılmasıyla birlikte Malatya’da bu alandaki eksiklik giderilmiş olacak. Türkiye’nin en iyi illerinden biri konumuna geleceğiz” şeklinde bilgi verdi.

İnceleme gezisine katılan Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat ile Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur da sokak hayvanları için yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Çakır’a teşekkür etti.

Başkan Çakır, inceleme gezisi sırasında, Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı inşaatında çalışan işçilerle de sohbet ederek, tatlı ikram etti.

 Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

barinak2

barinak3

barinak4

barinak5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Sayın başkanım bu tesisi yapıp hayata geçirirseniz inanın çok büyük bir hizmete imza atmış olursunuz. bir Malatya lı olarak size minnettarlığımla birlikte şükranlarımı sunarım
    0
    0
    Yanıtla