SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'nin En Modern Okulu

A- A+ PAYLAŞ

Arapgirli işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ın genç yaşında vefat eden oğlunun isminin yaşatılması için yaptırdığı ve geçtiğimiz ders sezonunda eğitim-öğretime açılan Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi için bir tanıtım programı düzenlendi.

İlçede gerçekleştirilen tanıtım programına Arapgir Belediye başkanı Haluk Cömertoğlu, Okul Müdürü Mustafa Adıgüzel, Okul Aile Birliği başkanı Nilüfer Cömertoğlu, Arapgirliler Derneği yöneticileri ve veliler katıldı. Okul müdürü Adıgüzel, “Okulun öğrenci kapasitesini yüzde yüz artırarak 120’ye çıkarttık. Üç yıl içinde tam kapasite olan 720’ye çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Okul binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan okul müdürü Adıgüzel; “"Teknoloji çağı olarak bilinen 21. yüzyılda, bilgiyi paylaşmak ve bilgiyi hayata aktarmanın artık çok kolay hale geldiği günümüz şartlarında okulumuz, gelişen ve değişen teknolojiden yararlanarak öğrencilerimizin bütün yeteneklerini ortaya çıkarıp, onlara önce iyi insan olmaları amacıyla rehberlik etmektedir. Okulumuzu bilim ve kültür merkezi haline getirmeyi ilke olarak benimsedik. Bu ilkelerimizden yola çıkarak öğrencilerimizi, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, bilimsel ve eleştirel düşünen, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenen, okuldan edindiği bilgi, beceri ve tutumlarla yaşamda ve üst öğrenimde başarılı olacak şekilde yetiştirmek için gayret etmekteyiz" ifadelerini kullandıktan sonra "Okul, hayırsever hemşerimiz, Acıbadem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından, vatani görevini yaparken, hakkın rahmetine kavuşan oğlu Kerem Aydınlar adına yaptırılmıştır. Eğitim Kampüsünün yapımına 2008 yılında başlanmış, 2009 yılının Aralık ayında tamamlanarak, tüm eğitim araç-gereç ve dış donanımlarıyla birlikte Bakanlığımıza devri yapılmıştır" dedi.

Arapgir Belediye başkanı Haluk Cömertoğlu’da, Okulu yaptıran hayırsever işadamı Mehmet Ali Aydınlar’a teşekkür ederek başladığı konuşmasını “ Eğitim ve öğretimin çok önemli olduğu bu dönemde böylesine çağdaş ve her türlü donanım ve teknolojik ekipmanları barındıran bir eğitim kurumuna sahip ilçemiz, Meslek Yüksek okuluyla, resmi ve özel öğrenci yurtlarıyla kısa zamanda eğitim alanında ulusal anlamda hak ettiği yere gelecektir. Biz Belediye olarak elimizde ki tüm olanaklarla eğitim kurumlarımızın hizmetinde olacağız” diye sürdürdü.

Okul Aile Birliği Başkanı Nilüfer Cömertoğlu’da “ Okul Aile Birliği ve bir Arapgirli olarak ilçemize kazandırılan böylesi çağdaş ve özel tesise sahip çıkmak ve verilecek eğitimle ülke düzeyinde adından konuşulan okul haline getirmek olacaktır” dedi.

OKULUN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ..
15 bin metrekare kapalı, 10 bin 700 metrekare açık olmak üzere toplam 25 bin 700 metrekare alan üzerine kurulu ve mimari yapısı, fiziki koşulları nedeniyle de ulusal düzeyde örnek gösterilen 30 öğrenci kapasiteli 24 derslikli okulda; Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuarları, Resim, Müzik, Yabancı Dil, Tarih-Coğrafya Derslikleri, 30+1 Bilgisayar Laboratuarı, 5 bin kitap kapasiteli, interaktif destekli kütüphanesi, 3 adet Zümre Öğretmen Odası, Okul-Aile Birliği Odası, Rehberlik Servisi, Beden Eğitimi Salonu, 200 seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonu, 80 kız-140 erkek öğrenci olmak üzere 220 öğrenci kapasiteli, modern donanımlı, 4 kişilik odalardan oluşan pansiyon ve öğretmen lojmanlarından oluşan fiziki mekanlara sahip modern bir eğitim kampusü.

Okul Müdürü Mustafa Adıgüzel, okula alınacak öğrenci konusunda “Okulumuza geçen yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre 401 puan alan öğrencileri aldık. Bu yıl ise yine SBS’de 411-415 ve üzeri puan alanlar arasından öğrenci alacağız. Okulumuzun Velilere tanıtımı için ise önümüzdeki günlerde, Arapgir Belediyesi, Arapgir Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bakış Gazetesi ve okul aile birliğimizce 'Okul Tanıtım Günleri' düzenlenecektir." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız