SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'nin Geleceğini Karartacak'

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasası’nı protesto amacıyla Malatya Devlet Hastahanesi önünde bir eylem gerçekleştirildi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubeler Platformu, Türk-İş İl Temsilciliği ve Türk-İş’e bağlı Sendikalar ile Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Malatya temsilciliklerince ortaklaşa olarak gerçekleştirilen eylemi bazı siyasi partilerin temsilcileri de destekledi.

SSGSS Yasası’nın protesto edilmesi amacıyla düzenlenen eylemde basın açıklamasını KESK’e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Erdoğan Canpolat okudu. Canpolat, Yasa’nın TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu’nda bulunduğunu belirterek, “Başta emek ve meslek örgütleri olmak üzere toplumsal muhalefetin büyük tepkisi nedeniyle bugüne kadar uygulamaya geçirilemeyen SSGSS Yasası, AKP’nin ısrarıyla bir kez daha Meclis Genel Kurulu’na getirilmeye çalışılıyor” dedi.

Canpolat basın açıklamasında, “İktidar olduğundan bu yasa Meclis çoğunluğunu elinde bulundurmanın olanaklarıyla , neredeyse hiçbir konuda toplumsal uzlaşma yaratma gayreti göstermeyen AKP, SSGSS Yasasında da aynı şekilde toplumsal uzlaşma zemininden uzak durmaktadır. AKP, sendikaları ve meslek örgütlerinin Yasa hakkındaki uyarılarına kulak tıkamaktadır. Her ne kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,’Yasa oluşturulurken tüm kesimlerin eleştiri ve taleplerini dikkate alındığı’ yolunda açıklamalar yapıyor olsa da, Yasanın gündeme geldiği günden bugüne kadar yaptığımız hiçbir eleştiri dikkate alınmamıştır Dahası, geçtiğimiz dönem değiştirilmesi yolunda mutabakata varılmış hususlar ve Anayasa Mahkemesinin bozma gerekçeleri dahi yok sayılmıştır” dedi.

Canpolat basın açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“SSGSS Yasasıyla emeklilik yaşı 65’e prim ödeme gün sayısını 9000’e çıkartılarak emeklilik tam anlamıyla ‘ hayal’ haline getirilmektedir. Bununla da yetinilmeyip emekli aylığı bağlama oranlarında ‘ alt sınır’ kaldırılarak , emekli aylıklarının düşürülmesi hedeflenmektedir. Ölüm aylığı bağlama şartı 900 günden 1800 güne çıkarılmıştır. Sakatların emekli olabilmeleri için gerekli 15 yıllık çalışma şartı 18 yıla çıkarılmıştır. AKP yıllardır diline doladığı ‘Sağlıkta Reform’ aldatmacasıyla sağlığımızla oynamaktadır. AKP’nin sözde reformu ile SSGSS halkın sağlık hakkının gaspından başka bir anlama gelmemektedir. SSGSS Yasasıyla birlikte tüm hastalardan ‘ katılım payı’ adı altında para alınacaktır. Böylece tedavi hizmetleri parası olanlar için olanaklı hale getirilirken , koruyucu sağlık hizmetleri ve iyileştirme hizmetleri neredeyse ortadan kaldırılacaktır. Halkın sağlık hakkını gasp eden, toplumumuzun geleceğini piyasanın ellerine teslim eden, yarınlarımızı karartan bu yasanın hayata geçirilmesine izin vermeyeceğiz. SSGSS Yasasına karşı ısrarlı ve kararlı mücadelemizi daha da genişletip toplumsallaştırarak tüm platformlarda sürdürmeye devam edeceğiz”

"Direne direne kazanacağız", "Sağlık haktır satılamaz" gibi sloganların atıldığı basın açıklaması, olaysız şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız