SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye’nin Güçlü Olmasını İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2016-05-11 13:21:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 5. Anadolu Kitap Fuarı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Malatya’da olmaktan memnun olduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Malatya’ya Azerbaycan’dan selam ve sevgiler getirdiklerini söyledi. Paşayeva, “Malatya’nın bu kadar kalkınması, güzel değişmelerin olması bizi ayrıca memnun etti. Özellikle insanlara hizmet anlamında çok güzel yeni yapılan tesisler var tebrik ediyorum, hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah insanlarımız için güzel işlere vesile olsun. Azerbaycan ile Türkiye iki kardeş ülke. Bugün çok güzel ilişkilerimiz var. Türkiye’nin güçlü olmasını istiyoruz. Her konuda kardeş Türkiye’nin yanındayız. Azerbaycan’da bölgesinde gelişmekte ve güçlenmekte. Böyle güzel bir organizasyona bizleri de davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyon gençlerimizin okuma istek ve arzusunu daha da güçlendirir. İnşallah bu fuar daha da büyük ve devamlı olur” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeş ülkeler olduğunu belirtti. Çakır, “Azerbaycan ve Türkiye, dünya ve bölge barışı için gayret sarf eden iki kardeş ülke. Türkiye’nin güçlü olması demek Azerbaycan’ın güçlü olması, Azerbaycan’ın güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması demektir. Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın güçlenmesini istemeyen kesimler var. Herkesin bölgede bir hesabı olacak, ama bizlerin doğru olan dünya ve bölge barışı için kardeşliğimiz için çalışmamız, güçlenmemiz gerekiyor. Kitap fuarımıza böyle güzel dostların gelmesi ile de daha bir anlam kazanıyor. Sizi artık fahri Malatyalı olarak görüyoruz ve Malatya’da ağırlamaktan mutlu olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Ziyaret sırasında Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, Çakır’a Azerbaycan kent merkezini simgeleyen porselen hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan (7 yıl önce)
    Bugüne kadar yapılan fuarlar içerisinde en vasat olanı 2016 kitap fuarı.
    0
    0
    Yanıtla