SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'nin İftar Duasını O Yazdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:52:22
Türkiye'nin İftar Duasını O Yazdı
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye'nin iftar duasını yazan Düzceli Dr. Faruk Ermemiş, “Türkiye’de küçüğünden büyüğüne, köydeki çobanından, Cumhurbaşkanı'na kadar herkes bu duayı biliyor” dedi. 

TRT Ankara Radyosu'nda uzun yıllar görev yapan ve iftar duasının söz yazarı Dr. Faruk Ermemiş, tek istediğinin imsakiyelerde ve televizyonlarda yer alan iftar duasının altına isminin yazılması olduğunu söyledi.

Türkiye’nin çok sevdiği iftar duasını 40 yıl önce yazdığını söyleyen Ermemiş, “TRT’de iftar programını hazırladığım Ramazan ayında iftar duasını yazarken Fatiha Suresini örnek aldım. İnsanların en kutsal anında onları yumuşatacak, ruhuna huzur ve coşku verecek, ibadetini yapabileceği, yaşama sevincini çoğaltacak sözler söylenmesini düşünerek yazdım. Bu dua ile insanlara besmele çekmeyi ve Türkçe dua etmeyi öğrettik” dedi.

TRT’de program yaptığı dönemde kendisine yurt içi ve yurt dışından çuvallar dolusu mektuplar geldiğini ve dualar edildiğini belirten Ermemiş, “Soyadım Ermemiş olduğu için mektup yazanlarda ‘Allah ne muradın varsa erdirsin’ diye dua ediyorlardı. Bu güzel dua bizi Türkiye’ye tanıttı” diyerek duygularını paylaştı.

Faruk Ermemiş, Türkiye’de herkesin bu duayı bilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak “Türkiye’de küçüğünden büyüğüne, köydeki çobanından, Cumhurbaşkanı'na kadar herkes bu duayı biliyor. Cumhurbaşkanı'nın eşi bana ‘sizin dualarınızla büyüdük’ dedi. Dünyada tek Türkçe din yayınını ben yaptığım için, yurt içi ve yurtdışında Türkçe’yi bilen insanlar tarafından çok takip ediliyordu” diye konuştu.

Tek isteğinin Ramazan ayında imsakiyelerde ve televizyonlarda yer alan iftar duasında adının kullanılması olduğuna dikkat çeken Ermemiş, “İftar duası Türkiye’ye armağan ettiğim bir duadır. İsterim ki bu iftar duasının sözlerini Faruk Ermemiş yazmıştır yazılsın. Bundan mutluluk duyarım” dedi.

Dr. Ermemiş’in 40 yıl önce yazdığı ve herkesin bildiği iftar duası şöyle:

Bismillahirrahmanirrahim

Allah'ım.

Senin rızan için oruç tuttum.

Sana inandım.

Sana sığındım.

Senin rızkınla orucumu açtım.

Hamd olsun verdiğin nimetlere,

Sağlık ve afiyete.

Ey bağışlaması bol Rabbim.

Beni, anamı, babamı, ailemi, milletimi,

Devletimi ve inananları koru.

Rahmetini yardımını esirgeme ülkemizden.

Bizlere yaşama sevinci ver.

Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver.

Senin her şeye gücün yeter.

Amin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız