SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye'nin Partisiyiz''

A- A+ PAYLAŞ

AKP seçim çalışmalarına devam ediyor. Bazı ilçe ve köyler ile merkez mahallelere giden adaylar, iddialı açıklamalarda bulunuyorlar..

AKP'nin bu çalışmalara ilişkin basın bülteninde şu ayrıntılar yeralıyor:

"Bir ayakları Pütürge’de diğer ayakları merkezin her köşesinde seçim çalışması yapan Ak Kadrolar, dolu dolu geçirdikleri günün akşamına üç mahalle toplantısı sığdırdı.
Merkezde seçim ziyaretlerinde bulunan milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı ve Şanal Tosun açık oto pazarını ziyaret etti. Araç pazarlığı yapan vatandaşlarla konuşup otomobil alımında ve satışında karşılaştıkları sorunları dinlediler. Vatandaşlar vekil adaylarından Malatya’da altı milletvekilinin altısını da Ak Parti’ye kazandırmalarını istediler.

Seçim çalışmasının diğer ayağını il başkanı Bülent Tüfenkçi ile milletvekili adayı Cemal Akın oluşturdu. Tüfenkçi ve Akın merkeze bağlı altı köyü ziyaret ederek 12 Haziran seçimlerinde destek istediler. Duruldu Köyünde konuşan Tüfenkçi köyün tapu sorunlarının çözümü için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyledi. Tüfenkçi, “Ben il başkanı olarak, Cemal abi de vekil olarak tabu sorununuzu çözmek için uğraşacağıma söz veriyoruz” dedi.

Suluköy’de muhtar evinde konuşan milletvekili adayı Cemal Akın, partinin elini güçlendirmek için çaba sarf eden köylülere teşekkür etti. Akın, “Suluköy’le sorunlarınız aynı. Tapu sorununuzu hal etmek için uğraşacağımıza söz veriyoruz. Bu konuda rahat olun, bize güvenin” dedi.

Pütürge’nin köylerini, mezralarını adım adım dolaşan Öznur Çalık, akşamın geç saatlerine kadar süren ziyaretler çerçevesinde sekiz köy ve mezrayı gezdi. Kadınların büyük teveccühüyle karşılaşan Çalık, köylerin yol ve su sorunlarıyla ilgilendi. Yolda kendisine ‘Işkın’ ikram eden kızlarla ayaküstü sohbet etti. Başbakanın bir dönem daha başbakanlık yapmasını isteyen köylüler, Çalık’ı memnun etti.

Seçim çalışması çerçevesinde Battalgazi İlçesi, Hatunsuyu ve Hasırcılar beldelerinde esnaf gezisi yapan milletvekili adayı Mustafa Şahin, halk tarafından çiçeklerle karşılandı. Şahin, taziye ziyaretlerinde bulundu, çay bahçelerinde halka hitap etti. Alişar Köyünde halka hitap eden Şahin, halkın başbakan’a olan sevgilerini anlattığı konuşmasında, “Yetmiş beş yaşındaki insanların ‘canımız feda olsun başbakana’ dediklerini duyuyoruz. Bu sevgi kolay elde edilecek bir şey değil. Kendileriyle ilgili bu ifadelerin kullanıldığı bir siyasetçi daha gösterebilir misiniz? Hayır. Başbakanımız ve ekibi şimdiye kadar yaptıkları hizmetlere Allah’ın rızasını ve halkın memnuniyetini kattılar. Halkın refah ve mutluluğunu ön planda tuttular” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Battalgazi Çay Bahçesinde halkla buluşan Şahin, burada da yapılan hizmetleri anlatarak hizmetlerin süreceğini söyledi. Şahin, “Hizmetlerin aksaması söz konusu değil. Bütün bu hizmetlere rağmen dünya ekonomileri arasında ilk üçüncünün arasına girmiş durumdayız” dedi.

Battalgazi İlçesi’nde Hasan Basri Türbesi’nin bulunduğu alanda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili Mücahit Fındıklı, milletvekili adayı Mustafa Şahin katıldı.

Hasan Basri Türbesi’nin bulunduğu alanda toplanan yaklaşık yedi yüz kişiye hitap eden milletvekili adayı Mustafa Şahin, seçmenin Başbakan’a oy verirken gönül rahatlığıyla karar verdiğini, hiç kuşkuya düşmediklerini ifade etti. Şahin, “Ak Parti gerçeği budur. Biz bölgesel bir parti değiliz, Türkiye’nin partisiyiz. Etnik kökene dayalı, bölgesel milliyetçiliği asla kabul etmedik. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Bütün insanımızı kucaklayan bir parti konumuna geldik. Milletin yüreğinde 50 yıldır iktidar özlemi çekenlerle kıyaslanamayacak kadar büyük yer bulduk kendimize. Halkımız onların ederini çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı ve halktan sandığa sahip çıkmalarını istedi.

Merkeze bağlı köyleri ziyaret eden milletvekili ve milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, zaman zaman bahçelerde çalışan çiftçilerin yanına giderek sorunlarını dinledi. Köylülerle yaptığı sohbetlerde yapılan hizmetlere değindi. Ak Parti Hükümetinin yaptığı hizmetleri ‘devrim’ olarak nitelendirdi.

Kenelerin musluklarını kestik
Akşama üç mahalle toplantısı gerçekleştiren Ak Parti Teşkilatı, günü dolu dolu geçirdi. Beydağı Mahallesinde yapılan toplantıya milletvekili adayı Mustafa Şahin ve aday adayları katıldı. Hafif çiseleyen yağmura rağmen Ak Parti sevgisi halkı sokaklara döktü. Dolup taşan sokak girişe kapatıldı. Toplantıda konuşan milletvekili adayı Mustafa Şahin’in konuşması coşkulu kalabalık tarafından sık sık kesildi. Yıllarca çarçur edilen paraları halka fatura edenleri ve halkın sırtından geçinenleri keneye benzettiği konuşmasında Şahin, “ İşte o kenelerin muslukları kesilince, kaynakları kurutulunca hemen bir karşı cephe oluşturmak için bir araya geldiler; karşı blok oluşturdular. Kimler bir araya geldi; ana muhalefeti, yavru muhalefeti, mikro milliyetçilik yapanlar, Ergenekon çeteleri, mafyalar, derinler güçler bir araya gelmişler. Ama boşuna uğraşıyorlar, boşuna çabalıyorlar, çırpınıyorlar” diyerek meydan okudu.

Pütürge ziyaretleri uzayan milletvekili Öznur Çalık toplantıya katılamadı. Toplantıda bağlantı kurmak için Çalık’ın telefonuna ulaşılamayınca mesajı okundu.
Yavuz Selim Mahallesi’nde TOKİ Konutlarında oturan vatandaşların yoğun katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Toplantıya il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili ve milletvekili adayı Mücahit Fındıklı, milletvekili adayları Mustafa Şahin, Cemal Akın ve aday adayları katıldı.

Yavuz Selim Mahallesinde Ak Parti’nin diğer partilerden olan farkının altını çizdiği konuşmasında milletvekili adayı Cemal Akın, “Partimizin farkı şu anda oturduğunuz yerin hemen arkasında bulunan konutlar ispatlıyor. Toplu konut hamlesi bunun en güzel örneğini oluşturuyor. Bizden öncekilerin bunu yapacak ne projeleri, ne çabaları, ne de çapları vardı. Rahmetli Özal’ın planladığı toplu konut projesi Ak Parti ile doruğa ulaştı. Daha aklımıza bile gelmeyen hizmetlerin gerçekleştirildiğine hep birlikte şahit oluyoruz” diyen Akın devamla, “Türkiye’nin üçte birinde uygulanan olağan üstü hal kanununu(OHL) kaldırdık. Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırdık. Halka ‘bilgi edinme hakkı’nı getirdi. Şeffaf devlet idaresini sağladı. Bunlar yeter mi? Yetmez. Bunların geliştirilmesi, genişletilmesi için yeniden ve daha güçlü bir destekle iktidara gelmemiz lazım” diyerek halktan destek istedi.

Hiçbir siyasi beklentilerinin olmadığını, rant peşinde olmadıklarını söyleyen Mustafa Şahin, Yavuz Selim Mahallesinde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin yarınları için, dünyamız için, insanlık alemi elimizden geldiğince insanlara hizmet etmeyi hayırlı bir iş olarak, bir görev olarak, sorumluluk bilinciyle yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Verdiğiniz emaneti kötüye kullanmadık
Geceye yedi defa gelip yedi defa giden Demirel damgasını vurdu. İl başkanı Bülent Tüfenkçi, ülkede bütün kesimlerin yarınlarından endişe duyduğu, ekonominin dibe vurduğu, ülkenin imajının sıfıra indiği bir dönemde iktidar olan Ak Parti’nin kısa sürede devrim gibi yenilikler yaptığını, hizmetler ürettiğini vurguladı. Tüfenkçi, “Ak Parti’yi siz kurdunuz ve kısa bir sürede iktidar yaptınız. İktidara geldiğimizde sizden aldığımız yetkiyi hiç kötüye kullanmadık. Başbakanımız da hiçbir zaman sizlerin yüzünü kara çıkarmadı” ifadelerini kullandı.

Bizi yönetecek insan Allah’tan korkacak
Yavuz Selim Mahallesinde konuşan milletvekili mücahit Fındıklı, net ifadeler kullandı. Fındıklı, “Bizi yönetecek insan Allah’tan korkacak, milletten korkacak ve adam gibi adam olacak. Halk, milleti birbirine vurduran, kırdıranlardan usandı, bıktı. İlk seçimde ayağa kalktı, bütün partileri sandığın dibine gömerek Ak Parti’ye oyları yağdırdı. Halk, oylarıyla, destekleriyle, dualarıyla Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidara getirdi” dedi.

Kayalık Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıya il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili Mücahit Fındıklı, milletvekili adayları Cemal Akın ve Şanal Tosun’la aday adayları katıldı. Toplantıya sürpriz yapan yağmurun altında devam edildi."

ÖZ ARGUVAN'DA..
AKP Milletvekili adayı Ömer Faruk Öz de, Arguvan ilçesi köylerini dolaştı ve vatandaşlarla görüştü.

Öz'ün çalışmalarına ilişkin bülten şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz,Arguvan ilçesine bağlı,Karababa,Yazıbaşı(Narmikan) Bahçeli,Ommikan,Aşağı ve Yukarı Sürmeli,Çiftlik(Yayıklı)Tatkınık köylerini ve bağlı mezralarını Yazıhan Belediye başkanı Ali Kaya,İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata,AK Parti Malatya milletvekili aday adayı Nevzat Öztürk,İl Genel Meclisi ve,AK Parti il teşkilatı üyeleri ile birlikte ziyaret etti.

Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, ziyaretleri esnasında köylülerin yakın ilgisi ve sevgisi ile karşılaştı. Ziyaretler esnasında AK Parti iktidarının hizmetleri hakkında bilgiler aktaran Öz, özellikle AK Parti iktidarının Bölgesel ve Kırsal Kalkınma alanında yaptıkları hakkında bilgiler verdi.

AK Parti iktidarı döneminde hayvancılığın gelişmesi noktasında hükümet tarafından verilen krediler hakkında bilgi veren Öz, GAP, DAP ve KOP için sadece 2008–2011 döneminde yaklaşık toplam 19,7 milyar TL ödenek ayrıldığını belirterek açıklamasında şunları söyledi;

‘Kamu yatırımlarından 2002 yılında yüzde 7 pay alabilen GAP için eylem planı sonrasında yüzde 14 civarında yatırım ödeneği kullandırıldı. Tarımsal milli gelirimiz yaklaşık 24 Milyar dolardan 62 Milyar dolara çıkarıldı. Çiftçimize büyük destekler verilerek, Malatya’mız bu gelişmelerden maksimum derecede yararlandı. Özellikle hayvancılık ve tarım noktasında büyük destekler alındı.’

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, iktidarları döneminde kırsal altyapıyı geliştirmek ve kalkınmayı sağlamak amacıyla KÖYDES Projesi’ni hayata geçirdiğini vurgulayarak ‘Bu proje ile Cumhuriyet tarihimizin en büyük kırsal altyapı hamlesi olarak başlatıldı. KÖYDES kapsamında köylerimize büyük hizmetler getirdik’ dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız