SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye’nin Utanç Haritası !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:14
Türkiye’nin Utanç Haritası !
A- A+ PAYLAŞ

Valilikler, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki “kadına ve aile bireylerine yönelik şiddete” ilişkin alt komisyona, 2008-2011 yıllarına ait polis merkezlerine ve jandarma karakol komutanlıklarına, aile içi şiddet olayları kapsamında yapılan başvurulara ilişkin bilgileri gönderdi.
Kolluk kuvvetlerine yapılan başvurulara göre, en çok aile içi şiddetin yaşandığı il Bilecik oldu. Bilecik’i Elazığ, Isparta, Karaman, Kayseri, Denizli, Bartın izliyor. Malatya ise binde 15'le dikkat çekiyor...
 
Türkiye’de, 13 milyon 624 bin nüfusuyla en çok insanın yaşadığı İstanbul, aile içi şiddette 10 bin 207 rakamıyla 65. sırada, 4 bin 938 olayla Ankara 46, 5 bin 907 olayla İzmir 17. sırada yer aldı.  
 
Geçen yıl, 2008’e göre aile içi şiddet olayı 5 kat artışla en çok Trabzon ve Ağrı’da arttı. Trabzon’da 87’den 439’a, Ağrı’da ise 70’den 339’a yükseldi. Erzurum, İzmir, Kastamonu, Kırşehir, Van ve Batman’daki aile içi şiddet olayı ise düştü. En yüksek düşüş Batman’da yaşandı. Bu ilde 2008’de 163 şiddet olayı gerçekleşirken, geçen yıl bu rakam 51’e indi.
 

ŞİDDETİN ARTTIĞI VE DÜŞTÜĞÜ İLLER
Geçen yıl, 2008'e göre aile içi şiddet olayı 5 kat artışla en çok Trabzon ve Ağrı'da arttı. Trabzon'da 87'den 439'a, Ağrı'da ise 70'den 339'a yükseldi.
 
Erzurum, İzmir, Kastamonu, Kırşehir, Van ve Batman'daki aile içi şiddet olayı ise düştü. En yüksek düşüş Batman'da yaşandı. Bu ilde 2008'de 163 şiddet olayı gerçekleşirken, geçen yıl bu rakam 51'e indi.
 
Raporda, bu veriler toplanırken, ''aile içi; töre ve namus saiki ile adam öldürme, kasten yaralama, cinsel taciz ve saldırı, aile fertlerine kötü muamele, çocuğun cinsel istismarı, eziyet, fuhşa teşvik, aracılık veya zorlamak, kişi hürriyetinden yoksun kılma, reşit olmayanla cinsel ilişki, birden çok evlilik, hileli evlenme, dinsel tören'' suçlarıyla ilgili olarak, kolluk kuvvetlerine yapılan başvurular ile resen gerçekleştirilen müdahalelerin dikkate alındığı belirtildi. Çeşitli toplumsal, geleneksel ve kişisel sebeplerle yetkili mercilere bildirilmeyen olayların çalışmaya dahil edilmediği kaydedildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız