SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'nin Üyeliği Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin 2009-2010 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği sona erdi.

Ekim 2008'de BM Genel Kurulunda yapılan seçimlerde, ''Batı Avrupa ve Diğerleri'' grubunda, rakiplerini büyük farkla geride bırakıp 151 oy alarak büyük bir başarıya imza atan Türkiye, 1 Ocak 2009'da 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nde görevine başlamıştı.

Konsey'in dönem başkanlığını iki kez üstlenen ve bu dönemlerde ''barışı koruma'' ve ''terörizmle mücadele'' gibi önemli konularda zirve toplantıları düzenleyen Türkiye, Konsey'e bağlı olarak görev yapan Terörizmle Mücadele Komitesi, Kuzey Kore Yaptırımlar Komitesi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti Yaptırımlar Komitesi başkanlığı ile Afganistan konusunda Konsey'deki ''öncü ülke'' görevlerini de sürdürdü.

Türkiye'nin bugünden itibaren temsil edilmediği Konsey'de, 5 daimi üye (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin) ile toplam 10 geçici üye (Bosna Hersek, Brezilya, Gabon, Lübnan, Nijerya, Almanya, Portekiz, Güney Afrika, Hindistan ve Kolombiya) görev yapacak.

Konsey'de Türkiye ile görev yapan Japonya, Avusturya, Uganda ve Meksika'nın da 2 yıllık geçici üyelikleri sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız