SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'ye Buradan Gidecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü üzerine kurulan Ağ Kafes'te, alabalık üretim tesislerinin günden güne arttığı belirtildi.

Kale İlçesi Karakaya Baraj Gölü üzerinde Ağ Kafes'te, alabalık üretimi yapan Ferhat Yıldırım, yıllık kapasitelerinin 240 ton olduğunu belirterek, ürettikleri alabalığın bir kısmını Malatya'da, bir kısmını da il dışında sattıklarını söyledi. Ferhat Yıldırım, Karakaya Baraj Gölü üzerinde Ağ Kafes'te alabalık üretim tesisleri sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi.

Bu arada, Kale ilçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Akbaş ise, "Şu anda gördüğünüz yer Ağ Kafes'te alabalık üretim tesislerinin bir bölümüdür. İşadamları tarafından kiralanmış daha çok yerler var. Burası, bütün Türkiye'ye alabalık gönderen yer olacak"dedi.

Kale için büyük avantaj olan Karakaya Baraj Gölü'nün değerlendirilmesi noktasında Kaykmakam Osman Bilgin'in projeleri olduğunu söyleyen Akbaş, "Karakaya Baraj Gölü'nde alabalık üretimi ve sosyal tesisler ve su sporları merkezi ile turizm merkezi haline getirilecek. Başta kaymakam bey olmak üzere tüm kurumlar bu işin içerisindeyiz ve çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız