SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'ye Hitap Eden Fuar"!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:27:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nı ziyaret ederek, fuara katılan firmaları ziyaret etti.

Vali Süleyman Kamçı, ziyarette edindiği izlenimlerini paylaşırken, "Açılış törenini yaptıktan sonra bugün de fuarı daha geniş bir zaman dilimi içinde gezmek ve izlenimleri öğrenmek istedim. Fuara katılan firmaların gördükleri ilgiden memnun olduğuna yönelik bilgiler aldım. Bu memnuniyet fuarın gelecekte çok daha büyük işler başaracağına olan inancımı güçlendirmiştir" dedi. 

Malatya’nın fuar organize etme konusunda önemli bir ivme yakaladığını belirten Vali Kamçı, “Yakında Kitap Fuarı, ardından Kayısı Fuarını gerçekleştirileceğiz. Sonbaharda ise Film Festivali’nin 6’ncısı gerçekleşecek.  Birbiri ardına ve daha başarılı olması için gayret sarfedeceğimiz bu organizasyonlarla   Malatya, fuarlar konusunda başarısını tescillemiş ve çok daha iyi bir noktada olacak” dedi. 

ÇALIK FUAR ZİYARETİNDEN SONRA TÜRKİYE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nı ziyaret ederek katılımcı firmalar ve fuar ziyaretçileri ile görüştü.

Ziyaretinde fuarda tanıtım yapan bir standda kayısı çekirdeğinden yapılan kahveyi tadan Çalık, kayısı döneri keserek, kestiği döneri fuarı ziyaret edenlere ikram etti. Bir stantta kendisine ikram edilen balı da yiyen Çalık, fuarda tarımla ilgili açılan fotoğraf sergisini de gezdi.

Öznur Çalık, fuar ziyareti sonrası gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Adalet Sarayı'nda rehin alındıktan sonra şehit edilmesini değerlendiren Çalık, "Bu saldırıları yapanları ve bunları meşru gösterenleri şiddetle kınıyorum. Savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum, bütün milletimizin başı sağ olsun. Bu sıkılan kurşun, devlete sıkılan kurşundur. Bu sıkılan kurşun, millete, milletin iradesine, milletin adaletine sıkılan kurşundur. Dolayısıyla bunu meşru göstermek hiç kimseye, siyasi partilere asla yakışmaz" dedi.

Çalık, yaşanan olayı terör eylemi olarak nitelendirerek, o terör eylemine karşı hükümet, devlet olarak yapılması gereken tüm tedbirleri zamanında almak gerektiğini ifade ettiklerini dile getirdi. 

Terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirten Çalık, "Savcımızın alnına dayanan silah, milletimizin alnına dayanmıştır. Bu vesileyle de daha sonra yapılan cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve bütün yetkililerimiz katılmış, 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da taziye ziyareti için evlerine gitmiştir. Ama ne üzüntü vericidir ki, normalde orada milletin alnına sıkılan kurşunu muhalefet partileri görmemiş ve cenaze törenine katılmamıştır" diye konuştu. 

Çalık, İç Güvenlik Yasası'nın özgürlük yasası olduğunu ifade ederek, "İnsanın yaşama hakkını, yaşama özgürlüğünü korumayla ilgili bir yasadır. Maalesef terörizm estiren olayların önüne geçmek için İç Güvenlik Yasası'nın çıkması gerek ve şarttı. 6-7 Ekim olayları, Gezi olayları bunları en önemli örnekleriydi. Yüzünü kapatarak, silahlar bürünerek hak aranmaz. Hele de Berkin Elvan evladımızı bahane ederek, hiç kimsenin canına kast etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değil. Bu anlamda İç Güvenlik Yasası'nın ne kadar gerekli olduğunu tüm Türkiye'nin gördüğünü düşünüyorum. Ama üzüntü veren hadise bunu hala muhalefet partilerinin Anayasa Mahkemesine götürmeye dair cümlelerinin var olmasıdır" şeklinde konuştu. 

"TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINA YAPILAN SALDIRIDIR"

Öznur Çalık, bir gazetecinin 'her seçim öncesi yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Bu her defasında Türkiye'nin istikrarına yapılan saldırıdır. Türkiye, 12 yıldan beri siyasi ve ekonomik istikrarı yakaladı. Her seçim öncesi maalesef Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek isteyenler var, bugün gene olacak. Bundan önceki seçimlerde nasıl ki kaos ortamına sürüklemek isteyenler varsa yine olacak. Bunu dış mihraklar, iç mihraklarla birlikte el ele vererek yapmaya gayret ediyorlar. Ama milletimizin sağ duyusu ben inanıyorum ki bir kez daha 7 Haziran seçimlerinde siyasi istikrar sağlamaya dönük olacak. Bir kez daha tüm dünyaya 'siz ne isterseniz isteyin, Türkiye'nin üzerinde hangi oyunları oynarsanız oynayın, biz istikrarımızdan asla taviz vermeyeceğiz ve bildiğimiz yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz' diyeceğiz" cevabını verdi. 

9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın Türkiye'ye hitap eden bir fuar olduğunu dile getiren Çalık, şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en önemli fuarındayız. Malatya fuarı, sadece yerel fuar olmaktan çıktı, bölgenin ve ülkenin en önemli fuarı haline geliyor. Özellikle bu sene  120'ye yakın firma fuara katıldı. Çok verimli fikir alış verişinde bulunuyorlar. Bence çok önemli iş bağlantıları yapılacak. Bu fuarın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun fuarı olmasının ötesinde; Türkiye'nin her alanına hitap eden bir fuara doğru gittiğini görüyoruz."

Çalık, 12 yıl boyunca tarım ve hayvancılığa önemli desteklerde bulunduklarına dikkat çekerek, "Araç ve teçhizatlara, gübreye, üretici birliklerine, ürün bazında verilen destekler olmak üzere, çiftçilerimize verilen destekleri burada vatandaşlarımızla paylaştık. İnşallah benim temennim önümüzdeki yıllarda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın Malatya'ya ve büyükşehre yakışır bir fuar alanını hizmete sokmasıdır. İnşallah o zaman Türkiye için çok daha anlamlı bir fuar haline gelecek diye umut ediyorum" dedi. 

BATTALGAZİ MYO STANDINI ZİYARET ETTİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Özunr Çalık, fuar ziyareti kapsamında, seracılık ve süs bitkileri yetiştiriciliği alanındaki üretimi ile tanınan Battalgazi Meslek Yüksek Okulu'nun standını da ziyaret etti. Çalık burada, Battalgazi MYO Genel Sekreteri Sabri Elmas'dan okulun üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette Çalık'a çiçek hediye edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız