SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'ye Not Sürprizi...!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:57
Türkiye'ye Not Sürprizi...!
A- A+ PAYLAŞ
 
Moody's Türkiye'nin kredini notunu bir kademe yükseltti.
 
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'ten Türkiye'ye not artışı geldi. Kıt notu ile bilinen Moody's Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükseltti.
 
Reuters ajansının haberine göre, Moody's Türkiye'nin notunu BA2'den BA1'e çıkardı. Kuruluş, Türkiye'nin pozitif görünümünü de korudu.
Yapılan açıklamada, not artırımında kamu maliyesinin şok emme kapasitesinin ve cari açığa karşı alınan önlemlerin etkili olduğu belirtildi.
Açıklamada, cari açık gibi dış ödemeler dengesizliklerine karşı Türkiye'nin attığı adımlar da övüldü.
 
Kamu finans dengesi olumlu olarak değerlendirilen açıklamada, ödemeler dengesindeki şoklara karşı daha dirençli hale gelmesi durumunda, ileride Türkiye'nin notunun daha da yükseltilebileceği belirtildi.
 
Moody's, son 1 hafta içinde 5 Hollanda, 1 Belçika, 1 Lüksemburg bankasıyla, Rum Kesimi'nin ve İspanya'nın kredi notlarını düşürmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız