SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'ye Örnek Proje Oldu"

0
Güncellendi - 2016-04-21 16:01:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Şeker Fabrikası arazisi üzerine yaptırılan Merkez Spor Salonu'nun projesinin ilk kez Malatya'da uygulandığını kaydederek, projenin Türkiye'deki diğer illere örnek olduğunu ifade etti.

Fındıklı, yeni yapılan ve yapım aşaması yüzde 95 oranında tamamlanan Malatya Merkez Spor Salonu hakkında bilgiler verdi.

Salonun 3 bin 200 seyirci kapasiteli olduğunu ifade eden Fındıklı, "İki yıl önce buranın temelini attığımızda, 2 bin 500 seyirci kapasitesini açılır, kapanır koltuklarla 3 bin 200'e çıkarttık. Salon zeminini de kullandığımızda rahatlıkla 5 bin kişi aktiviteye katılabilecek" dedi.

"SALONDA HER ŞEY EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLDÜ"

Panon01Fındıklı, spor salonunda her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü belirterek, "Salonumuz çok işlevsel ve fonksiyonel. Yalnızca bu bulunduğumuz salonun dışında voleybol ve basketbol antrenmanlarının yapılabileceği yüksek tavanlı bir salon, 4 tanede ferdi sporların yapılabileceği antrenman salonları bulunuyor. Isıtma sistemi radyant, oldukça ekonomik ve yakıldığında 15 dakika içerisinde tüm bu alanı ısıtacak kapasitede bir sisteme sahip. Sıcak ve soğuk havalandırma sistemi var. İçeride kesinlikle kirli hava bulunmayacak. Temiz yüklü oksijeni içeriye basıp, içerideki kirli havayı çeken özel tertibatlar yapıldı" şeklinde konuştu.

Sportif aktivitelerin yanı sıra sosyal aktiviteler içinde alanların oluşturulduğuna dikkat çeken Fındıklı, "Yine bunun dışında salonun içerisinde sergi, masa tenisi veya satranç gibi müsabakaların yapılabileceği gezinti alanları da düşünüldü. Gezinti alanlarının ters tavanları da yapıldı. Dekoratif açıdan düzel bir hale dönüştürüldü" diye konuştu.

Fındıklı, engelli sporcularında rahatlıkla spor salonundan faydalanabileceklerini belirterek, "Doping, engelli ve engelsiz sporcu soyunma odaları ve duş kabinleri, erkek ve bayan hakem soyunma odaları, VİP dinlenme odaları, basın dinlenme ve naklen yayın mekanları oluşturuldu. Salona iki adet büyük LED ekran yerleştirildi. Salonun her iki yanına yerleştirildi" ifadelerini kullandı.

"AYNI PROJEDEN MALATYA'NIN DOĞU'SUNA DA DÜŞÜNÜYORUZ"

a6Şeker Fabrikası arazisi üzerinde yaptırılan spor salonunun aynısından Malatya'nın Doğu'suna da yaptırmak istediklerini dile getiren Fındıklı, "Salon yüzde 95 seviyelerine gelmiş bulunmakta. Geçici kabul aşamasına geldi. Malatya, bunu çoktan hak etmişti. Burası yılladır hizmet veren Atatürk Spor Salonu'nun üç katı büyüklüğünde. İlerideki düşüncelerimizden bir tanesi de, stadyumun yerini TOKİ'ye verdikten sonra Malatya'nın Doğu'suna bu ölçekte bir salon daha yaptırmak. Malatya, büyükşehir olduktan sonra Doğu'suyla, Batısı'yla tesislere ihtiyaç duyan bir şehir. Sportif başarılarımız, özellikle salon sporlarında milli takımlara gönderdiğimiz sporcu sayılarına baktığımızda gerçekten bu tür mekanlara ihtiyacımız var" dedi.

"BU SALON MARKASI, MALATYA SALONU OLDU"

Fındıklı, spor salonu projesinin ilk kez Malatya'da yapıldığını ve Türkiye'deki diğer illere örnek olduğunu kaydederek, "Bu projede iyi mimarlar çalıştı. Çizilen proje, oldukça modern, işlevsel ve fonksiyonel. Estetiği de oldukça güzel bir proje. Bu proje ilk defa Malatya için yapıldı. Malatya Merkez Spor Salonu diye kataloglarında geçiyor. Bizden sonra yapılacak olan projelerde, 'Malatya salonundan bizde yaptırabilir miyiz?' denilerek, yaptırılacak. Eskişehir ve Muğla gibi 5-6 ilin bu proje için talipli olduğunu öğrendik. Bu da bizim için ayrı bir övünç kaynağı oldu. Bu salon markası, Malatya salonu oldu" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Erdem (7 yıl önce)
    Peki bu battalgazi tarafına niye bu hizmetler gelmiyo. Kanal fahri kayahana spor kompleksi fahri kayahana şehri o tarafa götürun nasıl olsa battalgazide fakirler oturuyor.önemli değil değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet kurt (7 yıl önce)
    Malatya projeler yarım kalıyor. şirket proje yarı bırakıp kaçıyor bunlar işlem yapan yok Arena stadın halive durumu ortada batı başlanınca bitiyor diğer iller yarım çürüyüp yıkılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (7 yıl önce)
    Müdürüm bırak doğuyu be herşey batıya yüzünüzü batıya çevirdiniz bırakın doğudakileri. Sağolsun özalımız hastaneyi oraya yaptı yoksa sıfırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • errsay (7 yıl önce)
    Guzel bir yatirim...
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan (7 yıl önce)
    Keske 2-3 bin olacağına en az 5 olsa . bunu da yol gibi dusunmek lazım bugün tek şerit yeter düşüncesi yanlış bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Milletle dalga geçmeyin Trabzon a samsuna mersine yapılan salonlara bakta öyle konuş hepsi de bu salonun 2 -3 katı. Salonun 3 tarafında koltuk var ilçelerde bu tip salonlar olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    BU GÜN SABAH YÜRÜYÜŞÜNDE DİKKATİMİ ÇEKTİ TELEFONUM ÜZERİMDE OLSA ÇOK GÜZEL ÇEKİM YAPABİLİRDİM.BİR VATANDAŞ ELAZIĞ YOLU ÜZERİNDE YOL YEŞİL KALDIRIMDA SPOR YAPMAYA ÇALIŞIYOR. KONUŞTUKLARINDA MANGAL DA KÜL BIRAKMAYAN MALATYA BELEDİYELERİ ADINA UTANDIM. BİR SPOR YAŞAM MERKEZİ YAPMIŞLAR ÖVE ÖVE BİTİREMEDİLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    HAYIRLI OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla