SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'ye Örnek Uygulama

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:06:30
Türkiye'ye Örnek Uygulama
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamada sokak düğünlerindeki olumsuzluklar en aza indirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu uygulaması Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla diğer illerde de uygulanacak. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Kayseri İl Mahalli Çevre Kurulunca sokak düğünlerinin bazı mahallelerde yasaklanmasına rağmen halen düzenlenmeye devam etiğinin tespit edilmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğümüzün sokak düğünleri ile ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde geliştirdiği bir uygulama sonucunda;

Sokak düğünlerinin yasak olduğu ve diğer dikkat edilmesi gereken hususlar belediye nikâh görevlileri tarafından nikâh müracaatı yapan vatandaşlarımıza tebliğ edilerek, tebliğ belgeleri Toplum Destekli Şube Müdürlüğüne gönderilmektedir. Toplum Destekli Şube Müdürlüğünün Belediyeden kendisine gelen tebliğ belgelerine göre tespit ettiği adresleri Asayiş Şube Müdürlüğüne ve mahalli polis merkezlerine bildirmesiyle birimlerimizin sorumluluk bölgesindeki düğün merasimlerinden bilgi sahibi olması sağlanmaktadır.

Ayrıca, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından her düğün adresi ziyaret edilerek düğün sahibine tebligat hususları hatırlatılıp, bilgilendirme çalışması yapılarak muhatabın imzasının bulunduğu tutanak tanzim edilmektedir.

Uygulamanın başladığı tarihten itibaren Şehir Merkezinde toplam 1600 düğün adresi ziyaret edilerek gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde yasaklanan mahallelerde sokak düğünlerinin yapılmaması, izin verilen mahallelerde silah ile havaya ateş edilmediği ve proteknik malzemelerin (Havai fişek) kullanımının mevzuata uygun olduğu tespit edilmiştir.

Düğün sahibinin düğün öncesinde en az iki defa yazılı ve sözlü olarak bilgilendirilmesi sokak düğünlerinde meydana gelen olumsuzlukları en aza indirmiş, herhangi bir olumsuzluk durumunda ise görevli personel ile düğün sahipleri arasında işbirliğini artırmıştır.

Bu uygulamadan verim aldığının görülmesi üzerine, uygulamanın diğer illerimizde de yapılabilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bilgilendirilmiş, Emniyet Genel Müdürlüğü ise Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bu uygulamanın diğer illerde de yapılmasının faydalı olacağını değerlendirdiğini 80 İl Emniyet Müdürlüğüne yazı ile bildirmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız