SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'yi Böldürtmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:41
A- A+ PAYLAŞ

İşçi Partisi (İP) Malatya İl Başkanı Arif Doğan, Soykan Parkı'nda bir basın açıklaması yaparak, hükümet politikalarına karşı eleştirilerde bulundu.

Doğan, bir grup partilinin eşliğinde yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

"Ortadoğu’da tüm dost komşularımızla aramızı açan Erdoğan en sonunda ABD’nin Kuzey Irak’daki kuklası Barzani’den medet umar oldu.

DİYARBAKIR DEĞİŞECEK

Tayyip Erdoğan,  projeyi bütün açıklığıyla ortaya koydu: 

“Diyarbakır değiştikçe, Irak değişecek, Suriye değişecek.”

Yani; “Önce Türkiye’yi böleceğiz, sonra Irak’ı ve Suriye’yi”.

Suriye ve Irak’ta kayaya çarpan ABD, “Büyük Kürdistan”ı uygulayabilmek için “Diyarbakır’ı merkez yapma” planına sımsıkı sarıldı. 

Bunun için piyonlarını ileri sürdü.

BÖLÜNME ANAYASASINI PÜSKÜRTTÜK  

Mecliste bulunan partilerin 25 aydır üzerinde çalıştıkları bölünme anayasası yapma komisyonu amaçlarına ulaşamadan dört gün önce dağıldı. 

Bu Atatürk’te birleşenlerin başarısıdır. Önderliğinde İşçi Partisinin de yer aldığı Milli Anayasa Forumu, Türkiye’nin 190 merkezinde, 150 bin yurttaşın katılımıyla yarattığı büyük halk hareketi bölünme anayasasını yaptırmamıştır. 

Bu başarı 2012 yılından bu yana “Mustafa Kemalin Askerleriyiz” diyerek ayağa kalkanların, Haziran’da Türk bayrağı altında Atatürk’te birleşerek isyan edenlerin, Silivri Zindanını kuşatanların, 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda milyonlar olup Aslanlı yolda iktidar yürüyüşü başlatanların; Tam bağımsız, Çağdaş, Laik, Özgür ve Demokratik Türkiye diyen 10 milyonlarındır.

Bölünme anayasası saldırısını püskürttük. Şimdi sıra bölünme açılımına gelmiştir. 

Millet ayağa kalkmıştır. Bölünme anayasasını püskürten kuvvetler, bölünme açılımını da püskürteceklerdir. Atatürk’te birleşen Türk Milleti AKP-PKK iktidarını yıkacak. Milli Meclisi oluşturarak, Milli Hükümeti kuracaktır. 

İşte o zaman Milli, Demokratik, Halkçı, Laik bir anayasa yapılacaktır.

TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ

İşçi Partisi görev başındadır.

Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz. 

Diyarbakırsız Türkiye olmaz!

Diyarbakır bizimdir!

Diyarbakır, Türküyle, Kürdüyle Türk Milletinindir.

Milletimizi birleştiriyoruz: Bölenleri yıkacağız!

Bütün yurttaşlarımızı, bölünmeye geçit vermemek için ayağa kalkmaya, Atatürk’ün iktidar yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz!

TÜRK MİLLETİ ASLANLI YOL’DA İKTİDARA YÜRÜYOR

İşçi Partili en önde, CHP’li, MHP’li, AKP’nin yurtsever ve cumhuriyetçileri bu iktidar yürüyüşünde birleşmektedir. 

Kürdümüz, milletimizin ayrılmaz yurttaşı olarak o yürüyüşün içindedir ve önümüzdeki süreçte çok daha yoğun katılacaktır.

Türk Milleti, Aslanlı Yol’dan hükümete yürüyor!

Atatürk Türkiye’de yeniden iktidar oluyor!

Görmedikleri ya da görmek istemedikleri bir gerçek vardır. Oda AKP iktidarının yıkıldığı, yerine Atatürk Cumhuriyetinin geldiğidir.

Atatürk iktidara yürüyor. 

AKP iktidarı PKK'yla ortaklık kurduğu için yıkılıyor. 

İşçi Partisi olarak ilan ediyoruz: 

Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlar ve vatanı bölenler yıkılacaklardır. 

Bütün Malatyalı yurttaşlarımızı İşçi Partisi’ne üye olmaya ve AKP-PKK koalisyonuna karşı mücadele etmeye çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız