SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'yi Bütün Dünya Gıpta İle İzliyor"

0
Güncellendi - 2018-02-05 16:36:02
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak;  "Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler başarılı olamayınca bir yandan FETÖ'yü bir yandan PKK'yı bir yandan DEAŞ'ı bir yandan da DHKP-C'yi devreye soktular. Ama Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Alayınız, topunuz gelin, inlerine gireceğiz' dedi ve inlerine girildi. Yurt içinde inlerine girdik Afrin'de giriyoruz, Münbiç'te de gireceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

-Kitap Cafe Açılışına katıldı

Tüfenkci, Dini ve Milli Hizmetler Vakfının Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirdiği "Genç Yıldızlar Kitap Kafe" projesinin açılışına katıldı. Açılışa Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Tüfenkci,  "İçinde bulunduğumuz bölge gerçekten ateş çemberi. Özelikle birtakım güçlerin bu coğrafyada İslamofobiye karşı geliştirdikleri Müslümanlarla Batı arasında adeta bir kan çukuru oluşturma, terör koridoru oluşturma adına başlattıkları ve yakın gönül coğrafyamızda yaktıkları ateşi söndürmek de yine bu Anadolu'da yetişen medeniyete ve Anadolu çocuklarına düşüyor. Dolayısıyla bizim bu topraklara tarihten, medeniyetimizden gelen sahipliğimiz ve kadim coğrafyaya olan ilgimiz bizim tarihi sorumluluğumuz. Bu nedenle Fırat Kalkanı ile başlayan Afrin'de devam eden harekat Allah'a hamdolsun başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu vesileyle bu vatanı korumak için canını, malını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

-“Operasyonlara karşı oluşturmaya çalıştıkları algıların hiçbir anlamı yok”

Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün bize akıl verenler, kara propoganda yapanlar o gün terör örgütlerinin PKK'nın da diğer terör örgütlerinin de DEAŞ'ın da DHKP-C'nin de özellikle çocukları, kadınları ve sivil vatandaşları katletmelerine seyirci kalanların bugün meşru uluslararası hukuktan almış olduğumuz yetki ve güçle başlattığımız operasyonlara karşı oluşturmaya çalıştıkları algıların hiçbir anlamı yok. Gerçekler ortada. Bir tek gerçek zamanlı görüntü gösteremiyorlar. Çünkü gerçekten Türk ordusu azami derecede sivillere karşı dikkatli gidiyor. Biz bunu Bab'da da Cerablus'ta da yaptık, o yüzden de şehit sayımız çoğaldı. Biz bunu Sur'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Şırnak'ta da yaptık. O gün o çukurları açanlara karşı, aman bir tek sivil vatandaşımız halatını kaybetmesin diye kendimiz can vererek o sivilleri nasıl yaşattıysak Afrin'de de aynı duyarlılıkla biz bu operasyonları devam ettiriyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Ama sınırlarımıza dayanan ve sınırlarımız içerisinde bulunan o mültecilerin tekrardan topraklarına dönebilmeleri, terör zulmünden kurtulabilmeleri adına biz oraya kardeşlik ve barışı getiriyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından "Genç Yıldızlar Kitap Kafe" Bakan Tüfenkci ve protokol üyelerince gerçekleştirildi. Açılışta İl Müftüsü Ümit Çimen dua etti.

-Konak’ta kadın çiftçilerin sertifika törenine katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Konak Eğitim, Bilim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği bünyesinde gerçekleştirilen, "Meyve Ağaçlarında Budama", "Meyve Ağaçlarında Gübreleme" ve "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kurslarını başarıyla tamamlayan kadın çiftçilere sertifikalarının verilmesi törenine katıldı.

 Konak Mahallesindeki törende konuşan Bakan Tüfenkci;  "Kadınlarımız sadece kendileri için değil öncelikle çocukları olmak üzere ailelerinin de yükünü taşırlar. Kadınlar öğrendiklerini paylaşır, başkalarına da mutlaka öğretirler. Kadınları eğitmek demek esasında tüm toplumu eğitmek demektir. Bu nedenle kadınlarımız için yapılan her çalışmayı canı gönülden destekliyoruz. Özellikle kadın istihdamını teşvik etme adına kadın çalıştıran işverenlerimizin istihdam yükünün bir kısmını da hükümet olarak paylaşıyoruz. Yine kadın çiftçilerimize, esnafımıza, girişimcilerimize diğerlerine nazaran daha avantajlı kredi imkanları ve en önemlisi de faizsiz kredi imkanlarından kullandırıyoruz." ifadelerini kaydetti.

-“İnsan odaklı ekonomiyi, adaletli gelir dağılımını ve istikrarı önceledik”

Bakan Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemize, vatanımıza, milletimize sahip çıkmaktan başka bir derdimiz ve arzumuz yok. AK Parti hükümetleri olarak insan odaklı ve insan merkezli ekonomi politikamızla refahı toplumumuzun her kesimine adaletli dağıtmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir yandan gelir bölüşümü adaletini sağlamaya çalışırken bir yandan da ülkemize musallat olan terör örgütleriyle bir bir mücadele ediyoruz ve Allah'a hamdolsun bu alanda yakaladığımız başarılarla da son günlerde özellikle sınır ötesi operasyonlarımızla da bunu taçlandırmış oluyoruz. Güven ve istikrarın olmadığı her yerde ekonomi sıkıntı içerisindedir. İşte AK Parti hükümetlerinin de milletin desteğiyle sağlamış olduğu husus güven ve istikrar. Onun için girdiğimiz her seçimde milletimiz istikrarı sağlama adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenini ve hükümetlerimize olan güveni neticesinde bizleri iş başına getirerek istikrarın sağlaması noktasında üzerlerine düşen vazifeyi yerine getiriyor. Türkiye ekonomisini bu kavramlar üzerine oturttuk. İnsan odaklı ekonomiyi, adaletli gelir dağılımını ve istikrarı önceledik. Onun uçun bütün olumsuz şartlara rağmen bizler uzun vadeli planlar yapıyoruz. Onun için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2023, 2053, 2071 hedeflerini ortaya koyuyor. Mali disiplini korumada da kararlılığımızı ortaya koyduk. Ne seçim dönemlerinde popülist bir ekonomi yönetimi ortaya koyduk ne de zor zamanlarda ortaya koyduk. Esasında terörle de mücadele ederken biz mali disiplinden taviz vermedik. Ülkemizin kaynaklarını yutan kamu açıklarını kapattık, bunların sonucunda da küresel koşullara rağmen uzun vadeli Türkiye'nin büyümesini sağladık. İstikrarla büyüyen Türkiye son 15 yılda yatırım açısından dünyanın çekim merkezlerinden biri oldu. Türkiye'deki güven ve istikrar ortamı, mali disiplin ve akılcı ekonomi yönetimi sayesinde son 15 yılda ülkemize çok değerli kazanımlar kazandırdık. Bugün dünya bölünmüş yol hikayelerini anlatırken gelinen nokta itibarıyla Türkiye, gerçekten büyük bir bölümünü bölünmüş yollarla donatan şimdi demiryolu ve havayolu ağıyla ulaşımda, lojistikte çağ atlayan bir Türkiye'yi bütün dünya gıpta ile izliyor."

"Meyve Ağaçlarında Budama", "Meyve Ağaçlarında Gübreleme" ve "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kurslarında başarılı olan kadın çiftçilere sertifikaları Bakan Tüfenkci ve protokol üyelerince verildi.

Bakan Tüfenkci, Konak mahallesinde esnafları da ziyaret ederek, çay ocaklarında bir süre oturarak vatandaşlarla sohbet etti.

-AKP’nin Vefa Yemeğine katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, , AKP Malatya İl Başkanlığınca Nikah Sarayı'nda düzenlenen vefa yemeğine de katıldı.

Etkinliğe bakan Tüfenkci ile birlikte  AKP Malatya Milletvekili  Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları ve geçmiş dönemlerde parti yönetimlerinde görev alan partililer katıldılar.

Tüfenkci, AKP’nin kurulduğu günden bugüne kadar deyim yerindeyse "şeytan taşlamaktan kabeyi ziyaret edemediklerini" dile getirerek, bir yandan önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırırken bir yandan da vatandaşın refah düzeyini artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

- “Afrin'de giriyoruz, Münbiç'te de gireceğiz Allah'ın izniyle”

Tüfenkci; "Tek bir amacımız var o da bu millete hizmet etmek. Çünkü bu millet gerçekten asil ve necip bir millet. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bu millet bize sahip çıktı ve o hainlere geçit vermedi. Yine bu millet o hainlerden hesap soruyor, sormaya da devam edecek. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler başarılı olamayınca bir yandan FETÖ'yü bir yandan PKK'yı bir yandan DEAŞ'ı bir yandan da DHKP-C'yi devreye soktular. Ama Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Alayınız, topunuz gelin, inlerine gireceğiz' dedi ve inlerine girildi. Yurt içinde inlerine girdik Afrin'de giriyoruz, Münbiç'te de gireceğiz Allah'ın izniyle. Bundan sonra Türkiye'ye karşı hesabı olanların, Türkiye'ye karşı operasyon yapmak isteyenlerin bir kez daha düşünmeleri lazım. Bir kez düşünmeleri de yetmez iki kere düşünmeleri lazım." diye konuştu.

- "Böke gidip Kılıçdaroğlu’na sorsun, ama onunda kafası karışık”"

Konuşmasında ana muhalefet partisini de eleştiren Bülent Tüfenkci, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin “PKK'nın Suriye kanadı YPG'ye terör örgütü diyebilmek için istihbari bilginin olması gerektiği” şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek şunları söyledi:

“Bugün PKK, PYD veya YPG'nin terör örgütün olduğundan şüphe eden CHP'nin eski genel başkan yardımcısı, milletvekili Sayın Böke, sorsun genel başkanlarına, Kılıçdaroğlu'na PYD terör örgütü mü, değil mi? Önce cevabı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi milletvekillerine versin. Millet ne olduğunu, onların kim olduğunu, arkalarında kimler olduğunu çok iyi biliyor. Eğer cevabını Kemal Kılıçdaroğlu'ndan alamıyorsa gelsin Malatyalı hemşehrilerimden alsın. Çünkü Malatyalı hemşehrilerim o terör örgütünü gözlerinden, ayak izlerinden, zihinlerinden tanıyor. Onların nasıl vatan haini olduğunu, millet düşmanı olduğunu, Diyarbakır'daki Ayla bebeği, Ayşe bebeği öldürdüklerinden dolayı tanıyor. Onlar kadınları, kızları, sivilleri, köyleri katlederken bıraktıkları ayak izlerinden tanıyorlar. Daha bunlardan sen tanıyamadıysan, Genel Başkanı'nın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na git, sor bakalım o örgütler terör örgütü mü değil mi? Doğrusu onun da kafası karışık, o da bir geliyor, bir gidiyor. Bilmiyorum sana ne cevap verir, en son kararı ne onu söylesin de bütün kamuoyu duysun."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Tuna (6 yıl önce)
    İncirliki kapatmadığınız müddetçe dedikleriniz hep lafü güzaf hocam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    İhlas finans mudileri ne oldu sayın bakan ..yandaş diye tgrt ihlas grubuna iyi sahip çıktınız oy zamanı da kapıda bitersiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Akp.disinda.kimse.izlemiyor.yandas.tv.ler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Herhalde. Dünyada ATV akit ve TGRT izliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Savas (6 yıl önce)
    Doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali 44 (6 yıl önce)
    Kerecik radar üssünü neden kurdunuz,ne zaman kaldıracaksınız?. Burası da ciddi bir güvenlik sorunudur.
    0
    0
    Yanıtla