SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye'yi Seviyorum!'

A- A+ PAYLAŞ

Demokratik Parti’nin başkan adayı, siyahi Senatör Barack Obama, “Türkiye’yi çok seviyorum” dedi.

Demokratik Parti’nin başkan adaylığı yarışından çekilen eski “First Lady” Hillary Clinton’ın en önemli destekçilerinden olan ve Clinton’ın kampanyasında finans komitesi üyeliği yapan Mehmet Çelebi, Clinton ve Obama’nın Washington’daki ortak toplantısına katıldı ve daha önce ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını desteklediğini açıklayan Senatör’e Türkiye hakkındaki düşüncelerini sordu.

Önceki gün Washington Hotel’de yapılan ve Clinton’ın üst düzey destekçileriyle çok zengin bağışçılarının davet edildiği toplantının sonlarına doğru yanına gelen Barack Obama’yla Mehmet Çelebi arasında şu diyalog geçti:

Çelebi: 70 milyon Türk sizden korkuyor Senatör.
Obama: Korkuyor mu? Neden?

Çelebi: Ortadoğu’da barışın yolu Türkiye’den geçiyor. Bölge eskisi gibi değil. Sizin iç politika için kullandığınız bazı argümanlar Türk halkını endişelendiriyor. Ermeni meselesi, Müslüman olmadığınızı sık sık vurgulamanız gibi.
Obama: Ama ben Türkiye’yi çok seviyorum.

Çelebi: O zaman bunu daha net ifade etmenizi rica edeceğim.
Obama: Buna çalışırım.

Obama ve Clinton’ı bir araya getiren davette Clinton, destekçilerine Obama’nın yanında olmaları yönündeki çağrısını yineledi. Obama da Clinton’ın yüklü borcunu ödeyebilmesi için şahsen destek vereceğini söyledi ve kendi adına yapabileceği en yüksek meblağ olan 2.300 dolarlık bir bağış çeki verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız