SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkler Bugün Çok Sahipsiz"

0
Güncellendi - 2016-01-30 00:09:21
A- A+ PAYLAŞ

  • “Dünya Yörük Türkmen Birliği Yüksek İstişare Meclisi Battalgazi Toyu Toplantısı” 30 Ocak’ta Malatya’da gerçekleştirilecek.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı Hızırbeg Gayretullah, “Türkler bugün çok sahipsiz. Doğu Türkistan’da, Kırım’da, Azerbaycan’da, Suriye’de, Irak’ta çekilen ızdıraplar hala devam ediyor” dedi.

“Dünya Yörük Türkmen Birliği Yüksek İstişare Meclisi Battalgazi Toyu Toplantısı” öncesi bir otelde istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Malatya’ya gelen Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı Hızırbeg Gayretullah ve diğer konuklar açıklamalarda bulundular.

Irak Türkmen Bağımsız Hareketi Türkiye Temsilcisi Veysel Şahin, Dünya Yörük Türkmen Birliği’nin Battalgazi Çalıştayı’nda yüksek istişare kurulunu toplamak üzere Malatya’ya geldiklerini belirterek, “Tabi programımız yarın başlıyor ama biz ön istişarelerimizi yapmak üzere bir araya geldik. Ben Irak Türkmenleri adına meşverette bulunacağım. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur ” diye konuştu.

Suriye Türkmen Dağı Komutanlarından Albay Ebul Fadıl Ahmet ise Cenevre’de Suriye’nin geleceğinin masaya yatırılacağı toplantıyı değerlendirdi ve buradan bir umutlarının olmadığını söyledi. Cenevre görüşmesine Rusya’nın İran’la beraber gittiğini belirten Albay Ahmet, “Onların istediği bizleri aşar, onlar Beşer Esed’in kalmasını istiyorlar. Bizim Cenevre’deki görüşmelerden hiçbir beklentimiz ve umudumuz yok. Onlar sadece istediklerini yapmak için zaman kazanmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

“TÜRKMEN BOYNUNU BÜKMEZ”

Rusya’nın Türkmen Dağı’na büyük saldırılar düzenlediğini ifade eden Ahmet, “Biz orada çok büyük tehlikeler atlattık. Rusya o bölgede ilerlemeye çabalıyorlar bu yüzden Türkmen dağına çok yoğun saldırılar düzenliyor. Köylerimizi, evlerimizi yakıp yıktılar bir ara savaş çok ciddi boyutlara ulaştı ama Türkmen boynunu bükmez. Biz 4,5 senedir orada savaşıyoruz savaş 4.5 sene daha sürse yine sonuna kadar savaşacağız, yine yerimize yurdumuza sahip çıkacağız. Türk demek ‘Dir’ demek, Türkmen demek ‘Direk’ demek. Biz toprağımızı asla teslim etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin ise Suriye’nin Halep kentinin kırsal kesiminde Türkmenlerin büyük bir direniş gösterdiğini belirterek, “Türkmenler olarak Halep’te rejim ve Rusya ile çatışma halindeyiz. Artık kırsal kesimde iki cephemiz var. Bir cephemizde PYD, Rusya ve Rejimle çatışıyoruz diğer cephemizde İŞID ile çatışıyoruz” diye konuştu.

PYD’nin Halep’in doğusunda Türkmenlere karşı birçok katliam yaptığını söyleyen Türkmen Komutan, “Bizleri göç etmeye zorladılar. Birçok köyümüzü yakıp yıktılar. PYD’nin amacı Kobane’den Afri’ne doğru koridor açmak, koridoru açtıktan sonra da o bölgede büyük bir Kürdistan Devleti kurmak. İnşallah bu hedeflerine ulaşamayacaklar, bizim canımız sağ kaldığı müddetçe buna izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bütün büyük güçlerin PYD’nin yanında yer aldığını kaydeden Zengin, “PYD’ye Doğu’da rejim ve Amerika, Batı’da ise Rusya destek veriyor. Bu güçlerin hepsi Türkmenlere karşı savaşıyor. Biz orada başımızı eğmedik dik durduk ve duracağız. Bu oyunu da Allah’ın izniyle bozacağız. Bu yüzden birbirimize sahip çıkalım Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” ifadelerine yer verdi.

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı Hızırbeg Gayretullah da, Malatya’ya gelmekten son derece mutlu olduğunu dile getirerek, “Malatya’nın bize olan sevgisi bizlere güç veriyor” diye konuştu.

“BEN O MASADA TÜRKMENLERİN DE OLMASINI İSTERDİM”

Bugün dünyada 300 milyon Türk yaşadığını fakat bunlardan 50 milyonunun esir durumda olduğunu kaydeden Gayretullah, “Hangi millet esir olmaya katlanır? Bu gün bir Yahudi çocuğuna bir tokat vurmayı deneyin kendinizi nerede bulursunuz? Yani Türkler bugün çok sahipsiz. Doğu Türkistan’da, Kırım’da, Azerbaycan’da, Suriye’de, Irak’ta çekilen ızdıraplar hala devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bugün yapılan barış görüşmelerinin tamamen göstermelikten ibaret olduğunu vurgulayan Gayretullah, “Dünyada 300 yıldır devam eden bir Mezopotamya, Ortadoğu meselesi var, barış görüşmeleri de bu meseleyi dizayn eden güçlerin yaptığı göstermelik bir oyundur. Ben o masada Türkmenlerin de olmasını isterdim. Çünkü o masada oranın sahiplerinin olması lazım. Oradaki Türkmenler adına birilerinin o görüşmelere giderek söz söylemesi doğru olmaz. O barış görüşmelerine bizzat oranın asıl sahipleri olan Türkmenlerin gitmesi lazım ki mesele nedir ortaya çıksın. İnşallah bizde Türkler olarak artık uyanırız, birbirimize sahip çıkarız. O kadar sene uyuduk artık uyanma vakti. Bu ışığı Malatya’da yakıyoruz inşallah daha aydınlık günlere çıkarız” diye konuştu.

Türkiye Kızık Boyu temsilcisi Nafi Çağlar’da Türkiye’nin yakın bölgelerindeki soydaşların durumlarını bildiklerini belirterek, “Bu durum çok aciliyet arz ettiği için Türk Töresine göre istişare kurulumuzu Malatya’da toplama gereği duyduk” diye konuştu.

Toplantıda acil olarak Suriye ve Irak Türkmenlerinin durumlarını ve neler yapılabileceklerini masaya yatıracaklarını belirten Çağlar, “Türkmen Dağı bizim meselemizdir. Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılında Türkmen Dağı’nda Batılılar Haçlı Seferinin bir uzantısı olan bir savaş başlattılar. İnşallah Türkmen Dağı yeniden Türkmenlerin olacak ve orayı işgal edenler teker teker temizlenecek” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız