SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkler Yeni Fetih Peşinde..'

A- A+ PAYLAŞ

KAYNAK: Milliyet CADDE Eki

Dünyanın en gözde iş ve yaşam dergisi Monocle’a göre, Türkiye dünya kayısı piyasasını ele geçirmek üzere.

Makale, “Bir zamanlar Cezayir’den Budapeşte’ye ve hatta Bağdat’a uzanan bir imparatorluğun mirasçısı olan hırs ve enerji dolu Türkler, şimdi yeni alanları fethetmeye yöneliyor” ifadesiyle başlıyor. “Dünyanın en tatlı kayısılarını yetiştiren toprağı ve iklimiyle tanınan Malatya, uluslararası kayısı konseyinin oluşturulması konusunda itici güç yaratıyor. Türkiye’nin doğusundaki bu kent, dünya kurutulmuş kayısı rezervinin yüzde 65 ila 80’ini karşılıyor. Bu bölge, kayısı dünyasındaki itibarını küresel piyasalarda 2.5 milyar dolar civarındaki en büyük payı alarak kazanıyor” diye de devam ediyor.

Türkiye’nin imajı değişti
Dergide ayrıca Türkiye yatçılık endüstrisinin, dünya lideri İtalya’yı yakalama peşinde olduğu, tüm Avrupa ve Amerika’dan müşteri çektiği belirtildi. “Gemi üretimi konusunda uzun bir geçmişi olan ve askeri fırkateyn üretimiyle tanınan Türkiye, rotayı yatlara çevirdi” ifadesi dikkat çekti. Makalede, “Sektördeki imajı hızla değişen Türkiye, lüks yat imalat üssü haline geldi ve küresel yat üretiminde yedinci sırada yer aldı” denildi. Pek çok Türk şirketinin işçilik kalitesi açısından uluslararası tanınırlık kazandığı da vurgulandı. Yazıda, ucuz alternatif olarak yaratılan imajın Maltese Falcon (Malta Şahini) isimli yatla değiştiği belirtildi ve “Türkiye’de Perini Navi isimli İtalyan şirketi tarafından imal edilen 88 metrelik Maltese Falcon, devasa boyutu ve innovatif seyir sistemiyle büyük ilgi gördü” ifadesi yer aldı. Dergiye göre mesaj açık: “Türk tersaneleri ve Türk işçiliği uluslararası endüstrinin ön safında yer alacak yatlar imal edebilir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız