SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türklere Yönelik Polis Şiddetine Tepki

0
Güncellendi - 2017-06-30 05:07:24
Türklere Yönelik Polis Şiddetine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'nın Duisburg kentinde bayram günü Alman Polisinin şiddetine maruz kalarak yaralanan Mehmet Kara ve Serdar Buğdaycı için Türk Sivil Toplum Kuruluşları bugün Duisburg'taki Karamanlılar Derneği'nde bir araya geldi. Basın açıklamasında hem polisin şiddeti hem de Duisburg Belediye Başkanı Sören Link’in "Asosyaller asosyal olarak kalıyor" açıklamaları kınandı.

Almanya'nın Duisburg kentinde STK'lar polisin şiddet uygulamasını eleştirirken, Türk toplumunun 60 yıllık Almanya geçmişinde bu ülkenin ekonomisinde, kalkınmasında ve ilerlemesinde en büyük rolleri üstlenmiş emektar bir halk olduğu, son yıllarda Alman Polisinin Türk toplumuna karşı giriştiği sistematik sindirme ve fiziki şiddetin yıllardır pekişmiş dostluğa büyük zararlar vermekte olduğu ve halkın polise olan güven ve sempatisinin zedelendiği belirtildi. Yapılan açıklamada “Polis halka korku salmak değil, tam aksine halkı korkularından emin kılmakla mükelleftir. Çok iyi bilinmelidir ki bu ithamlarımız kesinlikle polis teşkilatının kurumsal kimliğine değil, olaya sebep olmuş şahıslaradır. Görevini en iyi ve adaletli bir şekilde yapmakta olan ve dolayısı ile güvenliğimizin teminatı olan Sayın Polis Teşkilatı üyelerini tenzih ederek, onların da bu konuda duyarlı olmalarını ve içlerinde şiddete eğilimi bulunan polislere karşı da görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini buradan hatırlatmak isteriz. Üniformasız kişilerin kanun dışına çıkmaları ne kadar suç ise üniformalı olan kişilerin de kanun dışı davranmaları bir o kadar ve belki daha ileri derecede suçtur. Buradan siyasilere, adli mercilere ve bütün sorumlulara hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca yukarıda bahsi geçen iki vatandaşımıza uygulanan şiddetin, medya tarafından, bu olay esnasında orada bulunan insanların asla polise hiçbir mukavemeti olmamasına rağmen, 250 kişi 50 polise saldırmış gibi yansıtılması burada yaşayan halk sakinlerini derinden üzmüştür. Sayın Belediye Başkanı’nın olayı değerlendirirken “Asosyal“ kelimesini kullanmasını, sorumluluk sahibi bir yetkiliye asla yakıştıramıyor ve kınıyoruz. Bizleri çok rahatsız eden bu kelimeden dolayı Sayın Belediye Başkanı’ndan özür dilemesini beliyoruz" denildi.

BİG Parti Genel Başkanı Halik Yıldız'da olayla ilgili olarak İHA'ya yaptığı açıklamada "Duisburg'ta yaşanan polis şiddetinin kınayarak hem bayram günü hem de küçük bir meseleden dolayı evinin önende polis tarafından bir vatandaşımızın tartaklanması orantısız şiddet kullanılması kabul edilebilir bir durum değildir. Umarım hukuk burada gerçekten iyi çalışma yapar, gerekli tahkikat yapıldıktan sonra gerekli hüküm verilir. Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklama yüz kızartıcı bir açıkladır. Umarın hem Türk halkından hem de aileden içtenlikle özür diler. Bunu yapması medya ve siyasiler olarak yakından takip etmek zorundayız. Çünkü bu üst düzey bir ırkçı bir açıklamadır. "Asosyal" kelimesi bu bağlanmada hiç kabul edilir bir şey değildir. Olayın içeriğini bilmeden böyle bir açıklama yapmak doğru değildir ve kınıyoruz. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Duisburg Alternatif Vatandaş İnisiyatifi Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya da "Polisin yaptığı hareket çok çirkindir. Kullandığı biber gazı ve yaptığı açıklamaların hiçbirinin doğru olmadığı her birlikte gördük. Tavırlarının yanlış olduğunu da gördük. Belediye Başkanı’nın da böyle bir tabir kullanması çok yanlış bir kelimedir. Kendilerinden özür bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, polis şiddetine maruz kalan Mehmet Kara'yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Basın açıklamasına çok sayıda Türk ve Alman medya mensubu katıldı.

Duisburg, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız