SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türklerin Tepkilerini Anlıyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nabuaki Tanaka, "Çin'de Türklerin yaşadığı sıkıntılardan dolayı Türklerin tepkilerini, durumunu daha iyi anlıyorum" dedi.

Japonya Büyükelçisi Nabuaki Tanaka, AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ve ABD Tarım Ataşesi Rochel Nelson'la birlikte Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Büyükelçi Tanaka, "Çin'de Uygur Türklerine yapılan katliamı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Özellikle Sincan'da ortaya çıkan olaylardan dolayı çok fazla vukuat olduğunu öğreniyoruz. En kısa zamanda bu problemlerin ortadan kalkacağını ümit ediyorum. Orada Türklerin yaşadığı sıkıntılardan dolayı Türklerin tepkilerini, durumunu daha iyi anlıyorum" yanıtını verdi.

Malatya'yı Kayısı Festivali nedeniyle ziyaret ettiklerini belirten Tanaka, "Malatya bölgesinde Divriği Ulu Camii ve Nemrut Dağı bulunması nedeniyle şanslısınız" dedi.

ABD Tarım Ataşesi Rochel Nelson ise, Amerika Birleşik Devletleri'nde Malatya kayısısının tüketiminin fazla olduğunu ifade ederek, "Başkanımız Sayın Obama'nın Türkiye ziyaretinde kayısıdan söz etmesini de hatırlıyorum" diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Şahin Malatya'da 300 bin kişinin geçim kaynağı olan kayısının sanayi ürünü haline getirilmesini istediklerini söylerken, Vali Saran, "Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'ne yabancı katılımın da olması festivalin uluslararası boyut kazandığını gösteriyor. Bu tür ziyaretler, ülkemiz ve ilimizin kültür ve geleneklerini tanıtım bakımından önemli bir fırsattır. Bu tür ziyaretlerin devam etmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Saran, konuklarına tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız