SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türklük Yokedilmek İsteniyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:05:49
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kamu Sen Malatya İl Temsilcisi Akın Çelik, “Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz Türk’lük yok edilmek istenmektedir” iddiasında bulundu.

Soykan Parkı’nda, Türkiye Kamu Sen Malatya üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan ve hükümetin demokratikleşme paketini değerlendiren Türkiye Kamu Sen Malatya İl Temsilcisi Akın Çelik, öğrenci andının kaldırılmasına tepki gösterdi. “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünden rahatsızlık duyulduğunu iddia eden Akın Çelik, “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım denmesi kimleri neden rahatsız etti” diye sordu.

Hükümetin demokratikleşme paketinin terör örgütünün kirli talepleri olduğunu iddia eden Akın Çelik, terör örgütünün taleplerine teslim olunduğunu ileri sürdü.

Akın, hükümetin demokratikleşme paketinde yer alan diğer birçok maddeleri de eleştirdi.

ADD'NİN TEPKİSİ..

Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi'nden yapılan açıklamada da, pakete tepkiler dile getirildi ve şöyle denildi:

"Siyasi iktidar, "demokratikleşme paketi" adı altında, uzun süredir ülkenin gündeminde olan, terör örgütünün taleplerini de içeren ve büyük bir kısmı fiilen uygulanan kararları resmen açıklamış oldu.

Bu kararlar arasında, okullarımızda okutulan andımızın kaldırılması da bulunuyor. Siyasi iktidar andımızdan neden bu kadar rahatsız olmaktadır? Soruyu şöyle sormakta olanaklıdır, Türkiye'de kimler andımızdan rahatsız olurlar?

Anımsatıyoruz, BDP ve DTK (Demokratik Toplum Kongresi), geçtiğimiz Eylül ayında, 2013 yılı eğitim öğretim yılı açılışında;  "Ana dilde eğitim, kültürünü özgürce yaşayabilme ve kendini yönetebilme hakları önündeki engeller kaldırılmalıdır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz.”  açıklaması yapmışlardı.

 Terör örgütü ile sürdürülen açılım sürecinde ulusal değerleri birer birer tasfiye eden siyasi iktidar, andımızı kaldırarak, "Türklük" vurgusunu millet tanımından "etnik köken" tanımlamasına evirerek, esas ayrışmanın temellerini atmaktadır. Bölücülük ve gericilik cumhuriyet tarihinin en uyumlu birlikteliğini yaşamaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, 

Türkiye'nin ulus devlet kimliğiyle çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma amacını taşıyan, akıl ve bilimi rehber edinen öğretmenlerimiz ve öğrenci velileri başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızı demokratik tepkileriyle harekete geçmeye davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız