SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkmenistan'da 3 İhale Kazandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:15
Türkmenistan'da 3 İhale Kazandı
A- A+ PAYLAŞ

Uzun yıllardır Türkmenistan'da tekstil, inşaat ve enerji alanlarında faaliyet gösteren ve yönetim kurulu başkanlığını Malatyalı Ahmet Çalık'ın yaptığı Çalık Holding, Türkmenistan'da 3 adet doğalgaz tribünlü elektrik santrali inşa edecek.

Türkmenistan Enerji ve Sanayi Bakanlığına bağlı Türkmenenergo kurumunun açtığı ihaleyi kazanan Çalık Enerji, 3 santrali toplam 421 milyon 475 bin dolara inşa edecek. Ahal vilayetinin Ak buğday ilçesi, Lebap vilayeti Serdarabat ilçesi ve Mari vilayetinin Saparmurat Türkmenbaşı beldesinde inşa edilecek olan elektrik santrallerin inşaatına mayıs ayı içerisinde başlanacak. 

Sırasıyla 149,2 megawatt, 146,7 megawatt ve 141,7 megawatt elektrik üretim kapasitesine sahip olacak santrallerin inşaatının şubat 2014'de tamamlanması öngörülüyor.

Bu ülkede daha önce 6 tane elektrik santrali inşa eden Çalık Enerji, başkent Aşkabat'a istikrarlı elektrik enerjisi sağlanması ve tüm ülkenin elektrik enerjisi sektörünün modernleştirilmesiyle ilgili projenin ilk aşamasının ihalesini kazandı. 

Bu arada Türkmenistan, İran ve Afganistan'a elektrik ihraç ediyor ayrıca, Tacikistan, Pakistan ve Ermenistan'a elektrik ihraç etme hazırlıkları yapıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız