SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkmenlere Gıda Yardımı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:17
Türkmenlere Gıda Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Suriye’de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 1000 koliden oluşan gıda yardımını iki kamyonla Hatay’da AFAD yetkililerine teslim etmek üzere yola çıkardı. 

72 bin lira değerindeki gıda yardımlarının gönderilmesi sırasında Büyükşehir Belediye Binası yanında bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı İhsan Gencay ile ilgili şube müdürleri katıldı. 

Yardım kamyonlarının gönderilmesi sırasında bir konuşma yanan Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “4 yıldan beri hemen yanı başımızda Suriye’de, Ortadoğu da süren olaylar neticesinde mağdur olan halkın etnik kökenine, diline, dinine ve inancına bakılmaksızın yüce Türk Milleti maddi ve manevi yardımlarını hiçbir zaman esirgememiştir. Bugün Malaya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya halkının hislerine tercüman olduğumuz inancıyla Suriye’de oldukça stratejik bir konuma sahip bir bölgede olan ve zulme maruz kalan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize iki kamyon gıda yardımında bulunuyoruz” dedi. 

Bugünün İslam Dünyasında ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Mumcu, “Hz. Peygamberimiz (S.A.V)’in Dünya’ya teşriflerinin 1445. Yıldönümünü idrak ediyoruz.  İnşallah Ortadoğu da ve İslam dünyasında bugünün lütfuna ve bereketine kardeş kavgasının ve savaşların son bulacağı bir gün olmasını diliyorum. 

Malatya büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bugüne kadar ilimizde kamp dışında yaşayan Suriyeliler ile Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa’daki kamplarda yaşayanlara da çeşitli yardımlar ulaştırılmıştır.  Savaş mağduru olan bu insanlara karşı hassasiyetimiz devam edecektir.  Bayırbucak Türkmenleri dilleri, dinleri kıbleleri bir olan kardeşlerimizdir. Cenab-ı Allah onlara da zaferler ihsan eylesin. Yardımlarımız bundan sonra da devam edecektir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız