SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkmenlere Malatya Yardımı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:02
Türkmenlere Malatya Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnşaat Müteahhitler Derneği'nce 1 kamyon dolusu yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. 

Malatya İnşaat Müteahhitler Derneği tarafında toplanan 1 kamyon gıda malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere Malatya Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın'a teslim edildi. Yardım kampanyası hakkında bilgi veren Malatya İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Kırteke, "Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerin durumu ortada, bu anlamda Malatya İnşaat Müteahhitler Derneği olarak bir yardım kampanyası düzenledik. Bir nebzede olsa Türkmen kardeşlerimizin acılarını paylaşmak üzere gıda yardımında bulunduk. Türk milleti olarak her konuda, her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanlarında olduğumuz bilinmelidir" dedi. Malatya Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın ise Malatya İnşaat Müteahhitler Derneği'ne teşekkür ederek, ”Suriye”deki olaylar sebebiyle Türkmen kardeşlerimizin çekmiş olduğu sıkıntılar ortada sayın dernek üyelerimizin ve dernek başkanımızın, katkılarıyla bu yardımı Malatya “da göndermek bizim için bir onur. Bu gıdalar depolara girmeden direk sınır kapısında ihtiyaç olan kişilere dağıtılacak" diye konuştu. 

KAN BAĞIŞI..

Bu arada Malatya Birlik Vakfı Hanımlar Komisyonu Bayırbucak'taki Türkmenler için kan bağışında bulunacak. 

Birlik Vakfı Malatya Hanımlar Komisyon basın sözcüsü Gülhan Bayındır Kırıcı, yaptığı açıklamada, “Suriye ”de yanı başımızda yaşanan bir insanın dramına şahitlik etmekteyiz. Bizler birlik vakfı, hanımlar komisyonu olarak burada yaşana zulme sesiz kalmamak için yaşam ve var olma mücadelesi veren atalarımızın bizlere yadigarı kalan Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduğumuz onlara hissettirmek için ve kan ihtiyaçlarını karşılamak için kan bağış kampanyası düzenliyoruz."dedi.

5 Aralık Cumartesi günü saat 14:00 da Malatya Park AVM'nin 3. katında gerçekleştirilecek kan bağışı kampanyasına duyarlı tüm insanlar davet edildi. 

BBP YARDIMI..

Rusya’nın bombardımanı altında zor günler geçiren Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için Malatya BBP İl Teşkilatınca başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler de Türkmenlere ulaştırılmak üzere sınır bölgesine gönderildi. 

Eski Belediye Meydanı’nda kurulan yardım toplama standında bir hafta boyunca Malatyalıların da desteği ile toplanan yardım malzemeleri bugün kolilenerek Türkmenlere gönderildi. Yardım kolilerinin gönderilmesi sırasında konuşan BBP İl Başkanı Av. Sema Altundaş, “Atalarımızın bizlere mirası olan Türkmen kardeşlerimize her türlü desteği yapacağız” diye konuştu. Bayırbucak Türkmenlerine toplanan yardımları ulaştırmak için kolileri sınıra göndereceklerini belirten Altuntaş, “Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Merkez İlçe Belediyeleri başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız