SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkmenlere Sahip Çıkılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:26:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, yaptığı basın açıklaması ile Suriye'de Türkmenlere yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Günata yaptığı açıklamada Suriye'deki Bayır-Bucak Türkmenlerine yönelik katliamlar yapıldığını söyleyerek, ülke olarak ortak bir tavır sergilenmesini istedi. Günata, “Egemen güçleri sıcak denizlere inme planı katliamlarla gerçekleştiriliyor Suriye de Bayır-Bucak Türkmenlerine uygulanan zulüm hat safa ya ulaşmıştır. Karada Suriye askeri, havadan Rus askeri Çoluk çocuk demeden kan bağımız olan, soydaşlarımızı katletmektedirler. Bu meseleleri ülkücülerin sahiplenmesi ne kadar hazindir. Büyük Türk milletinin bir parçası olan Bayır- Bucak Türkmenlerini, bütün duyarlı sivil toplum örgütleri, kuruluşları, siyasi partiler sahiplenmelidir. Sınıra dayanan yirmi bin soydaşımız derhal korunmaya alınmalı, orta doğunun şekillenmesine göz yummamalıyız. Türk topraklarının heder olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizler buna razı olmayız" dedi.

"BİR AN ÖNCE DURDURULMALI.."

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, Suriye ve Rusya’nın Suriye’deki Türkmen köylerini bombalamasına sert tepki gösterdi. 

Malatya’nın Yazıhan İlçesinde bu yıl kurulan Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, son günlerde Suriye’de Esed rejim güçleri ile Rusya’nın Türkmen Köylerine bomba yağdırdığını belirterek, saldırılara biran önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Rusya'nın Türklere ve İslam’a karşı amansız ve anlamsız br savaş açtığını belirten Çatalkaya, savaşın bir an önce durdurulması için hızlı ve kararlı davranılması çağrısında bulundu. Türkmen Dağ Köyleri Derneği olarak yaşanılanları yakından takip ettiklerini belirten Çatalkaya, Yazıhan bölgesinde bulunan köyleri aynı çatı altında buluşturmak için böyle bu derneği açtıklarını da belirtti. Çatalkaya, “Örfümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak eğitim alan çocuklarımıza yardımcı olmak adına hizmete başladık. Bu vesile ile bir araya gelmekten onur duyarız. Derneğimizin yönetiminde ve üye olarak görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

"TÜRKİYE SAHİP ÇIKMALI.."

Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, "Anadolu Selçuklu Ocakları olarak gerek Malatya'mız gerekse de bölgemiz ve ülkemizin Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize sahip çıkması gerekmektedir" dedi.

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda açıklamada bulunan Geçen, "Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin büyük ateş altında olması, 50 bine yakın Türkmen kardeşimizin katliamla karşı karşıya gelmesi, adeta bir soykırıma uğrama aşamasına gelmesi kabullenilecek bir mevzu değildir. Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz Ümmet-i Muhammed'in bireyleridir. Bizlerin kardeşleridir. Maalesef bütün dünya bu katliam karşısında sesiz kalmaktadır" diye konuştu.

Geçen, herkesin Suriye'deki Türkmenlere sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "İslam coğrafyasındaki gerek Arap ülkeleri olsun gerek İslam dünyasının devletleri olsun sürekli Gazze'den, Filistin'den, Mısır'dan, Suriye'den bahsetmektedir. Fakat soydaşlarımızdan olan Doğu Türkistan'a gelince herhangi bir tepki ortaya çıkmamaktadır. Suriye'deki Türkmenler gündeme gelince herhangi bir tepki verilmemektedir. Biz, Anadolu Selçuklu Ocakları olarak haksızlığın karşısında susmayacağımızı ifade etmek açısında çalışmalarımıza başladık. Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz Esad güçleri, Rus güçleri tarafından ve İngiltere'nin, Amerika'nın, İsrail'in, Avrupa Birliği'nin (AB) üretmiş olduğu IŞİD'in ablukası altına alınmıştır. Oradaki Türkmen kardeşlerimiz büyük bir baskı, zulüm, işkenceye maruz kalmıştır. Bu sebeple gerek Anadolu Selçuklu Ocakları olarak gerek Malatya'mız gerekse de bölgemiz ve ülkemizin Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize sahip çıkması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız