SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkü de Bizim, İçli Köfte de"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:27:04
A- A+ PAYLAŞ
Doğanşehir Polat, Fındık, Yolkoru, Çavuşlu ve Karaterzi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Polat Ovası) hemşerilerini Ankara’da buluşturdu.
 
Sürmeli Otelde düzenlenen buluşma gecesine, protokolün yanı sıra birbirinden değerli Malatyalı sanatçılar, milletvekilleri, işadamları ve çok sayıda dernek üyeleri katıldı.
 
“TÜRKÜLERİMİZ BİZİMDİR”
Gecenin açılış konuşmasına yapan Dernek Başkanı Kamil Göksu, “Malatya Günleri münasebetiyle Başkentimizde bir araya geldik. Amacımız burada Polat Ovası’nın sesini, kültürel yapısını duyurmak. Bu gecede bunu en iyi şekilde yerine getireceğimizi düşünüyorum” dedi.
 
Göksu’nun konuşmalarının ardandan derneğin Ege Temsilcisi Fikri Bulanık söz aldı.
 
Polatlı Ovası’na ait türkülerin Arguvan’a kaptırıldığını ifade eden Bulanık, katılımcılara bu türküleri tekrar ait olduğu yere kazandıracaklarının sözünü verdi.
 
“TÜRKÜLER DE İÇLİ KÖFTE DE BİZİM”
Arguvanlılara atıfta bulunan Bulanık, sözlerine şöyle devam etti.
 
“Arguvanlılar bize şöyle diyor. Türküler bizim olsun, İçli Köfte sizin olsun. Biz de onlara diyoruz ki. Türkülerimiz de bizimdir, içli köftemiz de bizimdir. Hem türkümüzü söyleriz hem de içli köftemizi yeriz.”
 
Gecede Ankara Polat Ovası Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Durmuş da, kasabanın tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Durmuş, kasabanın tarihi konusunda ayrıntılı bilgi verirken “Polat’ın geçmişine sahip çıkmak zorundayız” dedi.
 
İŞ VE SANAT DÜNYASI GECEDE
Geceye iş ve sanat dünyasından katılan ünlü isimler damga vurdu. Geceye İstanbul’da yaşayan Malatyalı işadamlarından Muammer Şahin, Enver Şahin, Şaban Taçyıldız, Ekrem Dernek, Mehmet Altıntop, Nuri Geneş, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ve Polat Belediye Başkanı Hasan Orman da katıldı. 
 
TRT Sanatçılarından Mehmet Seske, seslendirdiği türkülerle geceye renk katarken, Kurtlar Vadisi adlı dizide “Deli Hüsnü” karakteriyle ün yapan Polatlı sanatçı Adnan Erdoğan ile Kanal D ekranlarında ilgiyle takip edilen “Umutsuz Ev Kadınları” adlı dizide rol alan Polatlı sanatçı İlker Kurt hemşehrileriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
Malatyalılar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla organize edilen eğlence gecesi, Polatlı mahalli sanatçılar Talip Ürkmez, Mahmut Atabay ve Tuğba Tekin’in seslendirdiği türkülerle son buldu. Gecenin konuklarından TRT sanatçısı Mehmet Seske de 2 güzel Polat türküsü ile geceye katılanları coşturdu. Gecede Polat’tan gelen davul zurna ekibi eşliğinde oynanan oyunlar geceye büyük coşku kazandırdı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız