SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkü Dostları Buluşacak

A- A+ PAYLAŞ

2003 yılından bu yana geleneksel hale getirilen Arguvan Türkü Festivali’nin 8.’si hafta sonunda gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı festival, Azerbaycan, Ermenistan, Hindistan ve Yunanistan’dan katılacak kültür temsilcileri ile uluslararası boyuta taşınmış oldu.

Festivali organize eden Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ile sanatçı Muharrem Temiz, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısıyla türkü festivaline ilişkin bilgi verdi.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, festivalin, Arguvan Türkülerinin ve kültürünün yaşatılmasında, türkü severlerin bir araya gelmesinde önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, yurt dışında katılacak müzik grupları ve kültür temsilcilerinin yanı sıra, toplumsal barışın ele alınacağı panel, sokak tiyatro gösterileri, sinema gösterisi, resim sergisi ve köy gezisi gibi etkinliklerin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Hüseyin Taştan, tüm türkü severleri Arguvan Türkü Festival’ine davet etti.

Sanatçı Muharrem Temiz de, festivalin uluslar arası boyut kazanması için yaptıkları çalışmaları gelecek yıllarda daha da ileri boyuta taşıyacaklarını belirtti. Temiz, gelecek yıllarda İran, Afrika, İspanya gibi dünya müziği örneklerini Arguvan’a taşıyacaklarını ifade etti.

Arif Sağ’ın onur konuğu olduğu festival, 24 Temmuz saat 09.00’da Koyuncu Köyü’ne yapılacak gezi, sokak tiyatrosu gösterisi ile başlayacak. Açılışı ise aynı gün saat 18.00’de yapılacak.

Protokol konuşmalarının ardından Ermenistan Halk Müziği Grubu, Nurettin Rençber, Zeynep Karababa, Hindistan Terapi Grubu, Zuhal, Ayla Karacan, Devrim Salman, Grup Mavra, Ahmet Turan Ercan, Karadeniz Rüzgarı Halk Oyunları ekibi sahne alacak ve bir de tiyatro gösterimi gerçekleştirilecek.

Festival’in ikinci gününde ise saat 15.00’de Hasan Aydın’ın yöneteceği, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Miyase İlknur, Gazeteci-Yazar Ertuğrul Kürkçü, Birgün Gazetesi Yazarı Burhan Sönmez’in konuşmacı olarak katılacağı ‘Toplumsal Barış’ konulu panel gerçekleştirilecek.

Akşam ise aynı zamanda festivalin onur konuğu olan Arif Sağ, Cengiz Özkan, Azerbaycan ve Yunanistan Halk Müziği Grupları, Haydar Ulaş, Yeni Nur Ada, Ali Özel, Seval Eroğlu, Semra Aslan, Metin Erbek, Barış Cırıt sahne alacak.

Festivalde yine tiyatro gösterisinin yanı sıra Ali İhsan Gönül’ün resim sergisi de gezilebilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız