SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkü Festivali 2-3 Ağustos'ta

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:09:14
Türkü Festivali 2-3 Ağustos'ta
A- A+ PAYLAŞ

11.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin 2-3 Ağustos günleri düzenleneceği bildirildi. 

Avşar Otel’de basın toplantısıyla 11.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali hakkında bilgi aktarıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Malatya il başkanı Enver Kiraz, Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın, muhtar, meclis üyeleri ve festival tertip komitesi üyelerinin yer aldığı basın açıklamasında 11.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin 2-3 Ağustos günleri düzenlenecek olması nedeniyle iyi bir ev sahipliği yapılacağı dile getirildi.

Toplantıda konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hem bir Türkü sever olarak, hem bir Arguvan sever olarak, biz festivalin gönüllüsüyüz” diyerek, bu festivalin Malatya ve Türkiye için önemli olduğunu vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın festivale gereken desteği vermediğini ileri sürün Ağbaba, “Daha önceki bir festivalde bakanlığın cüzi bir desteği oldu. Rahmetli belediye başkanı alıp almama konusunda tereddütü oldu. Biz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gerekli desteği vermesi için görüşmeler yaptım. İnşallah Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli desteği verir” ifadelerini kullandı. Ağbaba, Türkiye’de marka festivallerin az olduğunu ifade ederek, “Marka festivaller arasında Arguvan Türkü Festivali de bulunmaktadır” dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, festival çerçevesinde konserler, panel, söyleşi, sergi ve tiyatro gösterileri olacağını bildirdi. Kızıldaş, “Dünyada örneği olmayan uluslar arası düzeye taşıdığımız Türkü festivalimiz, Arguvan kültürünün en önemli etkinliklerindendir. Türkülerimizin yaşatılması ve yayılması anlamında en önemli organizasyondur” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, “Bütün Türkiye ve bütün dünya Arguvan türkülerini büyük bir zevkle dinliyor. Dolayısıyla Arguvan’da geçmişten beri gelenek ve görenekleri yaşayan ilçemiz. Barış ve özgürlük konusunda tavrını net olarak ortaya koyan Arguvan ile gurur duyuyoruz” diyerek, festivalin başarı ile geçeceğinden emin olduklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız