SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkü Festivali 23-24 Temmuz'da

A- A+ PAYLAŞ

 

Arguvan ilçesinde 23-24-Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 9.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Programı belli oldu.

İki gün sürecek olan 9.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali çerçevesinde şu sanatçılar konser verecek: "Ali Asker, Sevcan Orhan, Züleyha, Yudum, Töre Anadolu, Grup Munzur, Aynur Güneş, Hozan Fate, Ali Abbas Aslantürk, Ebru Kayhan, Hüseyin Aydın, Cemal Öztaş, Hüseyin Ekici, Ercan Göksu, Mesut Salman, Hakan Çakmak, Pucaramanta (Kızılderili Grup ), Balkan Halk Müziği Grubu."

Şairler buluşması programına ise, Arife Kalender, Ahmet Telli, Haydar Ergülen ve Betül Tarıman katılacak.

"Nasıl Bir Anayasa" konulu paneli de Birsen Çolak Kıratlı'nın yöneteceği ifade edilip, Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, Gazeteci Yazar Doçent Nuray Mert ve Araştırmacı Yazar Turan Eser'in panele konuşmacı olarak katılacakları bildirildi.

9.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Programı çerçevesinde, İzmir Yenikapı Tiyatrosu Köylerde ve Merkezde oyunlar sergileyecek. Çocuklara Yönelik Tiyatro Atölyesi açılacak. Ebru sanatının Arguvanlı Çocuklarda Yansıması programı düzenlenecek.

23 Temmuz günü Çavuş köyünde saat 08.30 da toplanma ve kahvaltı ardından Bozan Köyü ve Şah Sultan Dergahı Ziyaret edilecği belirtildi.

Sunuculuğu'nu Birsen Çolak Kıratlı'nın yapacağı Festivali, Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve Köy Derneklerinin Ortak organizasyonunda gerçekleştirileceği kaydedildi.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız